Мінкультури погодив передання будинку Сікорського у власність громади Києва

Мінкультури погодив передання будинку Сікорського у власність громади Києва

Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) погодило проєкт розпорядження щодо проведення передачі столичного будинку Сікорського як пам’ятки архітектури національного значення у власність територіальної громади міста Києва. В подальшому Міністерство економіки України, як ініціатор проєкту розпорядження, має подати його по процедурі до Кабінету Міністрів України (КМУ).

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі МКІП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Відомо, що будинок Ігоря Сікорського має статус пам’ятки історії національного значення.

“До Міністерства культури та інформаційної політики, як ЦОВВ у сфері охорони культурної спадщини, було направлено на погодження проєкт розпорядження щодо проведення передачі будинку відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського, розташованого у Києві по вул. Ярославів Вал,15-Б як пам’ятки архітектури національного значення у власність громади столиці”, – прокоментували у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення пресслужби, МКІП погодило проєкт розпорядження і направило відповідну документацію до Мінекономіки. 

“В подальшому, відповідно до регламенту КМУ, Мінекономіки, як ініціатор проєкту розпорядження, має подати його по процедурі до КМУ”, – наголосили у пресслужбі МКІП.

Також зауважили, що будинок Сікорського має надзвичайну культурну та історичну цінність.

“Але, на жаль, будинок також має складну долю і потребує негайної реставрації. Ми закликаємо місто надати максимального сприяння заради його збереження”, – додали у МКІПі.

Нагадаємо, у 2017 році будинок першого у світі винахідника вертольота, авіаконструктора Ігоря Сікорського було повернуто у державну власність.

У лютому 2021 року МКІП та заступник Генерального прокурора звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства оборони України та ДП “Готель “Козацький”. Позивачі вимагали “привести до належного стану об’єкт культурної спадщини – пам’ятник національного значення” будинок Сікорського у Києві.

А у червні 2021 року KВ писала, що Міноборони не мало можливості самостійно профінансувати ремонтно-відновлювальні роботи, тому запропонувало залучити приватних інвесторів до реалізації цього проекту.

Нагадаємо, вчора, 13 липня, мер столиці Віталій Кличко заявив, що Київська міська рада має звернутися до Уряду, аби Кабінет Міністрів України припинив блокувати передачу будинку Сікорського у власність громади столиці.

Читайте: Київрада планує звернутися до Уряду, щоб продовжити передачу будинку Сікорського у власність громади

Фото: МКІП

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4