Минулої доби сили ППО збили 37 крилатих ракет, 29 ударних безпілотників та 1 розвідувальний БПЛА, – Генштаб

Минулої доби сили ППО збили 37 крилатих ракет, 29 ударних безпілотників та 1 розвідувальний БПЛА, - Генштаб

В ніч з 28 на 29 травня ворог атакував військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами. Загалом випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Цієї ночі російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами. Ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – 35 ударних дронів”, – повідомляють в Генштабі. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Зазначається, що протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: “Центр”, “Схід”, “Південь” та “Захід”.


Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;

  • 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;

  • 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.


Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 травня ворог здійснив п’ятнадцятий повітряний напад на Київ з початку травня із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555 та дронів-камікадзе “Shahed”. За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені. В результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв. 


Читайте: Силами і засобам ППО було виявлено і знищено над Києвом понад 40 повітряних цілей, – КМВА  

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4