МКІП внесло “Будинок з комахами” в Києві до Держреєстру нерухомих пам’яток

МКІП внесло “Будинок з комахами” в Києві до Держреєстру нерухомих пам’яток

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) занесло старовинний будинок  по вулиці Володимирська, 93 до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією пам’ятка архітектури місцевого значення. 

Про це KВ дізналася з повідомлення МКІП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, відповідний наказ МКІП було видано від 16 червня 2023 року за №332.

Документом Київській міській військовій адміністрації (КМДА) доручили поінформувати власника пам’ятки культурної спадщини або уповноважений ним орган про занесення пам’ятки культурної спадщини до Державного реєстру, а також протягом 2023 року, але не пізніше 6 місяців після припинення/скасування воєнного стану в Україні, забезпечити приведення облікової документації на пам’ятку у відповідність. 

КМВА має забезпечити розробку та затвердження науково-проектної документації з визначення меж й режимів використання території цієї пам’ятки, а також розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж території пам’ятки культурної спадщини.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувала KВ, раніше в КМДА заявляли, що у профільного департаменту є інформація від МКІП, що старовинний будинок за адресою вул. Володимирська, 93 у Києві має статус “щойно виявленого об’єкта культурної спадщини”, і це перешкоджає його збереженню. 

Нещодавно виявилось, що на цьому об’єкті почались будівельні роботи (громадськість підозрює, що – під знесення будинку заради комерційної забудови). Однак це не погоджувалось з Департаментом, як годиться, коли йдеться про культурну спадщину. МКІП натомість казало, що це КМДА зволікає, не подаючи якнайшвидше документи на внесення об‘єкту до Державного реєстру нерухомих пам‘яток. 

Йдеться про будинок ХІХ століття, який має статус пам’ятки архітектури – будинок Марії Станіславської, також відомий як “Будинок з комахами”, розташований за адресою вул. Володимирська, 93. Відомо, що він був збудований 1893 року.

Читайте: У Києві планують знести будинок зі статусом пам’ятки архітектури

Фото: УП.Культура

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4