Можливі корупційні порушення в Автобусному парку № 5 шокують своєю нахабністю – нардеп

Можливі корупційні порушення в Автобусному парку № 5 шокують своєю нахабністю - нардеп

Народний депутат Верховної Ради (фракція “Слуга народу”) Олександр Качура заявив про можливі корупційні схеми в столичному автобусному парку № 5. Він буде вимагати від правоохоронних органів відкриття кримінального провадження. 

Про це KV стало відомо із повідомлення нардепа Олександра Качури у Facebook. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Назріває черговий скандал, пов’язаний з Київською міською владою. До мене надійшла інформація про можливі корупційні схеми та інші порушення в Автобусному парку № 5, який є філією КП “Київпастранс”, і вони шокують рівнем своєї безпринципності та нахабності”, – написав Качура. 

Нардеп наводить твердження небайдужих працівників: 

–  Автомийка, на яку було виділено 3 млн гривень, не працює, і водії змушені вручну із шлангами та щітками мити автобуси. 12 автомийників на підприємстві працюють тільки за документами. 

–  Не зважаючи на те, що тільки 2 роки тому були виділені кошти на реконструкцію автопарку, майстерня з ремонту транспорту не опалюється і не укомплектована навіть базовим обладнанням, таким як автопідйомники. 

–  В промислових масштабах щодня списується пальне. На жаль, це традиційна хвороба для таких підприємств, але щоб по 3 тони за добу і зі списуванням пального на технічні автомобілі, які його не використовують. Таке нахабство зустрічаю вперше. 

–  Якщо водій бажає їздити на новому автобусі, купленому за міський бюджет, він має заплатити за це право $400 (!). Щоправда існує “програма лояльності” і цю суму можна виплачувати частинами. 

–  Запчастини продають за межі підприємства приватним перевізникам. Гроші, як стверджує джерело, йдуть безпосередньо в кишеню керівництву підприємства.

–  В автобусному парку 5 автобусів працюють особисто на заступника директора парку. На лінії видають “ліві” квитки, ці автобуси автопарк заправляє в повному обсязі, не додаючи іншим пального на маршрути.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Виникає багато питань і, виходячи з масштабів ситуації, вони є не тільки до керівництва підприємства, а й до київських чиновників найвищого рангу та до міського голови безпосередньо. Якщо така корупційна схема існує, щоб її не помічати, потрібно бути або ідіотом, або бути її учасником. Та в цьому вже має розібратись слідство”, – написав Качура. 

Нардеп буде вимагати від правоохоронних органів відкриття кримінального провадження за даними фактами. Він направив відповідне депутатське звернення.

Можливі корупційні порушення в Автобусному парку № 5 шокують своєю нахабністю - нардеп

Фото: Facebook-сторінка Олександра Качури

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4