Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 133 бойових зіткнення, третина з них – на Покровському напрямку, – Генштаб

Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 133 бойових зіткнення, третина з них - на Покровському напрямку, - Генштаб
Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 133 бойових зіткнення. Третина з яких – на Покровському напрямку. Вчора російський агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах сім ракетних (десять ракет), 50 авіаційних ударів (зокрема задіяв 64 КАБ) та 752 удари дронами-камікадзе, здійснив 4816 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів, 114 з них – із РСЗВ.

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Таратутино, Кровне, Миропілля Сумської області; Вовчанські Хутори, Діброва, Петропавлівка, Синькове, Кругляківка Харківської області; Часів Яр, Воздвиженка, Яблунівка, Новогродівка, Орлівка, Мирноград, Торецьк, Калинове, Желанне Друге, Водяне, Урожайне, Макарівка, Новодонецьке, Времівка, Олександропіль Донецької області; Новоандріївка та Залізничне на Запоріжжі”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 8:00:

  • На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося п’ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.
  • На Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції наших підрозділів. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Петропавлівки, Берестового та Стельмахівки.
  • На Лиманському напрямку наші війська відбили десять атак окупантів неподалік Макіївка, Тернів, Невського та в Серебрянському лісі.
  • На Сіверському напрямку Силами оборони також відбито 13 штурмових дій, поблизу Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки.
  • На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 13 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру та Іванівського Донецької області.
  • На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив 26 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк та Нью-Йорк.
  • На Покровському напрямку наші захисники відбили 41 ворожий штурм. Противник концентрував зусилля в районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки Донецької області.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Костянтинівка, де ворог сім разів намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Времівському напрямку агресор здійснив чотири штурми наших позицій неподалік Водяного та Роздольного Донецької області.
  • На Оріхівському напрямку наші війська відбили одну атаку противника в напрямку Роботине, противник успіху не мав.
  • На Придніпровському напрямку підрозділи Сил оборони успішно відбили шість атак противника на наші позиції.
  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань загарбників не виявлено.
  • На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території рф, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

За даними аналітиків ворог просунувся біля Желанного, Нью-Йорка, в Залізному та Північному.

Читайте: 100 ОМБ запрошує на службу в одній з кращих бригад ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ – https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”

МФО: 300465

Рахунок №: UA493033980000026005300625739

Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4