На Бучанщині за 89 млн гривень замовлено капремонт пошкодженого окупантами Макарівського ліцею №1

В Макарові стартує капітальний ремонт ліцею №1, який на початку повномасштабного вторгнення окупанти пошкодили двома прямими влучаннями. Згідно з планами, вже до кінця поточного року за 89 млн гривень столичне ТОВ “Дипроінбуд” виконає на обʼєкті, зокрема, демонтажні та оздоблювальні роботи, відремонтує фасад, покрівлю та підвал, замінить вікна, а також виконає роботи з благоустрою двору.

Як КВ стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro до кінця поточного року в Макарівському ліцеї №1 (вул. Освіти, 5 в селищі Макарів) повинні виконати капітальний ремонт. Відповідний договір ціною 89,05 млн гривень Департамент регіонального розвитку КОДА (ДРР КОДА) уклав з ТОВ “Дипроінбуд” (*) 29 березня 2024 року. 

За умовами договору, в перелік робіт входять підготовчі, демонтажні та оздоблювальні роботи, ремонт покрівлі та підвалу, штукатурення фасаду, заміна вікон, влаштування вхідних груп та інженерних систем, а також благоустрій території.

Конкурентів в тендері ТОВ “Дипроінбуд” не було, адже пропозиції для участі в ньому більше ніхто не подав.

Замовити капремонт постраждалого ліцею вдалося лише з третьої спроби. Аналогічні тендери ДРР КОДА оголошувало в листопаді та грудні 2023 року, однак їх відмінили “через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель”.

Згідно з інформацією Бучанської райдержадміністрації (РДА), на початку березня 2022 року в Макарівський ліцей №1 влучили два ворожих снаряди. У той час там знаходились волонтери, які готували їжу місцевим. На щастя, ніхто не постраждав. Внаслідок обстрілу в закладі була повністю зруйнована їдальня, навчальні приміщення та вибиті всі вікна. У вересні 2022 року Бучанська РДА повідомляла про проведення в Макарівському ліцеї протиаварійних робіт, які фінансувалися за кошти міжнародних партнерів.

Читайте: Макарів спрямовує понад 2 млн гривень на безпілотні авіаційні комплекси

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Дипроінбуд” зареєстровано в 2004 році у Києві. Статутний капітал – 30 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Керівник, засновник та кінцевий бенефіціар – Леонід Чиківчук.

Раніше ТОВ “Дипроінбуд” в публічних закупівлях пе перемагало. Водночас, за даними “Наших грошей”, ця компанія виступає генпідрядником для скандальної групи будівельних компаній Stolitsa Group.

Читайте: Держава проти “Столиці”: як “група Молчанової” забудовує землі ДП “НДВА “Пуща-Водиця”

Департамент регіонального розвитку КОДА очолює Сергій Марищен.

* ТОВ “Дипроінбуд” (код ЄДРПОУ: 33296568)

Фото: Фундація Олени Зеленської

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4