На час перевірки розслідування “Слідство-інфо”, голова СБУ відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Вітюка

У вівторок, 9 квітня, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка (на фото) від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-інфо”.

Про це, як передає KВ, повідомило інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна” з посиланням на пресслужбу СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-інфо”, голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов’язків”, – повідомили в “Інтерфакс-Україна”, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Як заявили у пресслужбі, за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО “А”.

“Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань”, – повідомили у СБУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що 4 квітня “Слідство.Інфо” опублікувало розслідування “Заможні жінки та королівська нерухомість генерала СБУ”, у якому повідомило, що дружина Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру в житловому комплексі преміум-класу на столичному Печерську. Через два дні після публікації “Слідство.інфо” зробили ще одну публікацію, в якій повідомили, що, на їхню думку, співробітники ТЦК намагалися вручити повістку автору цього матеріалу.

У пресслужбі СБУ раніше заявляли, що перевіряють інформацію від “Слідство.інфо” про інцидент спільно з Міноборони та Генштабом ЗСУ.

Офіс Генерального прокурора повідомив про початок кримінального провадження за фактом інциденту з журналістом видання “Слідство.інфо” з врученням йому повістки.

У командуванні Сухопутних військ заявили, що за цим фактом проводять службову перевірку для встановлення всіх обставин події. Службову перевірку доручив провести і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Читайте: Президент НСАУ Чижевський: про брехню міністра цифрової трансформації Федорова та начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4