На фронті за добу 149 боєзіткнень, найбільше – на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках, – Генштаб ЗСУ

На фронті за добу 149 боєзіткнень, найбільше - на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках, - Генштаб ЗСУ

Розпочався 871-й день широкомасштабної збройної агресії рф. Протягом минулої доби відбулося 149 бойових зіткнень.  Зокрема на Покровському напрямку відбито 42 штурми. На Курахівському напрямку  наші воїни відбили 22 атаки, на Торецькому загарбники здійснили 19 штурмових дій. Наша авіація та ракетні війська і артилерія завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили 3 засоби ППО та артилерійську систему ворога.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Згідно з повідомленням, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 64 авіаударів із використанням 94 КАБів. Крім цього, здійснив майже 5000 обстрілів, зокрема, 143 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке Харківської області; Макіївка Луганської області, Серебрянське лісництво; Часів Яр, Прогрес, Межове, Георгіївка, Сторожове, Дружба, Торецьк, Нью-Йорк, Дальнє, Катеринівка та Макарівка Донецької області.

Протягом минулої доби зафіксовано 149 бойових зіткнень.

Зазначається, що на Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії. Тут відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 17 разів в районах населених пунктів Невське, Макіївка, Терни та Торське, а також в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку противник атакував 11 разів в районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру.

На Торецькому напрямку загарбники здійснили 19 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 42 штурмові дії в районах населених пунктів Олександропіль, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Лозуватське, Сокіл, Яснобродівка, Воздвиженка та Карлівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих зусиль була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 22 атаки біля Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив шість штурмів наших позицій в районі Водяного та Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення поблизу Малої Токмачки і Роботиного.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Читайте: Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні

Нагадаємо, Київвлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Національне військове кладовище біля Мархалівки: скандали не вщухають
Національне військове кладовище біля Мархалівки: скандали не вщухають
09:00 Переможцем тендера на будівництво І черги Національного військового меморіального кладовища біля села Мархалівка Гатненської тергромади Фастівського району Київщини 1 серпня 2024-го оголосили консорціум…
Збитки на 164,4 млн та перші підозри: Нацполіція продовжує розслідування причин підтоплення столичного метро
Збитки на 164,4 млн та перші підозри: Нацполіція продовжує розслідування причин підтоплення столичного метро
14:00 Нацполіція Києва продовжує розслідувати причини підтоплення ділянки Оболонсько-Теремківської гілки метро, яке сталося у грудні 2023 року. Нещодавно правоохоронці офіційно повідомили про підозри двом…
Завищення вартості та фіктивні фірми: Нацполіція розслідує, як “Київтеплоенерго” проводить реконструкцію деаераторів
Завищення вартості та фіктивні фірми: Нацполіція розслідує, як “Київтеплоенерго” проводить реконструкцію деаераторів
09:00 КП “Київтеплоенерго” невпинно поповнює колекцію кримінальних справ щодо розтрат і розкрадання бюджетних коштів. Так, в рамках “свіжого” провадження столична Нацполіція встановила, що “махінації”…
Banner
QlU7mDx4