На катерах “Ірпінь” та “Рені” піднято Військово-Морські Прапори ЗСУ (фото)

З нагоди включення до складу національного флоту України на катерах “Ірпінь” та “Рені” проведено ритуал підняття Військово-Морських Прапорів Збройних Сил України. Катери виконуватимуть бойові завдання у тому числі із захисту цивільного судноплавства.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, до складу національного флоту України включені нові катери “Ірпінь” та “Рені”. З цієї нагоди була проведена церемонія підняття на катерах Військово-Морських Прапорів Збройних Сил України.

У церемонії під керівництвом командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи, крім військових моряків, взяла участь делегація від Естонської Республіки на чолі з командувачем ВМС Естонії комодором Юрі Саска.

Як розповіли у міністерстві, назви катерам Р01″Roland” і Р02″Risto”, які Україні цьогоріч у відмінному стані, майже новими передали ВМС Естонії, було присвоєно наказом Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України на честь Міста-Героя Ірпінь та міста Рені, порт якого до Естонської Республіки є найближчим.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації, та встановили поминальні свічки.

Отримавши від командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи Військово-Морські Прапори Збройних Сил України, командири катерів урочисто підняли їх на флагштоках катерів “Ірпінь” та “Рені”. По завершенні церемонії гості мали нагоду, під час переходу морем, ознайомитись з облаштуванням катерів, їх ходовими якостями та побачити наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України.

Зазначається, що катери “Ірпінь” та “Рені” виконуватимуть бойові завдання  у тому числі із захисту цивільного судноплавства.

TikTok

Нагадаємо, 29 квітня на честь 106-ї річниці підняття прапорів України на кораблях Чорноморського флоту та в Севастопольській фортеці на флагштоку біля будівлі Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації (КМДА) на столичному Хрещатику підняли Військово-Морський Прапор ЗСУ. 

Читайте: На флагштоку КМДА підняли Військово-Морський Прапор ЗСУ (фото)

Фото: Міністерство оборони України

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4