На Київщині правоохоронці вже зафіксували 1200 воєнних злочинів – глава МВС

На Київщині правоохоронці вже зафіксували 1200 воєнних злочинів - глава МВС

У Київській області вже зафіксовано 1200 воєнних злочинів, скоєних рашистами. Правоохоронці  документують всі скоєні злодіяння, опитують місцевих та збирають докази.


Про це KВ стало відомо з повідомлення міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Згвалтування, здійснене окупантом під час воєнного часу, кваліфікується як воєнний злочин. Він немає терміну давності, винуватець буде нести відповідальність. Він оголошується в розшук і в будь-якій країні, де він перебуватиме, може бути затриманий та переданий українському правосуддю”, – наголосив очільник МВС  в ефірі загальноукраїнського марафону.


Він також зазначив, що якщо людина загинула, проводиться ексгумація тіла, всі необхідні експертизи, щоб отримати докази та зв’язок з особою, яка вчинила злочин. Далі через ДНК буде встановлюватися причетність.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Також очільник МВС повідомив, що Нацгвардія знайшла список військової частини рф з інформацією про те, хто де живе та прописаний, серед тих, хто чинив воєнні злочини на Київщині.

“За весь час війни затримано понад 600 диверсантів. Найбільше воєнних злочинів зафіксовано в Київській області, їх наразі 1200”, – додав міністр. 

Очільник МВС закликав громадян не поспішати повертатися в свої міста.

“Ця територія ще є досить небезпечною, я закликаю громадян поки не повертатися до своїх будинків. Місцева влада дасть вказівку, коли це буде безпечно робити”, – наголосив Монастирський.


Нагадаємо, прокурори спільно зі співробітниками поліції Київщини виявили катівню у місті Буча. В підвалі одного з дитячих санаторіїв правоохоронці виявили тіла п’ятьох чоловіків із зав’язаними руками.


Читайте: Знімки супутника свідчать, що тіла вбитих на вулицях Бучі з’явилися у період окупації міста військами РФ, – NYT

Фото: ГУ Нацполіції в Київській област

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4