На Київщині продовжують тліти торф’яники

На Київщині продовжують тліти торф’яники

На Київщині рятувальники продовжують ліквідовувати пожежі на торф’яниках. Незначні осередки тління фіксуються в Бучанському та Вишгородському районах, мешканці столиці та передмість подекуди відчувають їдкий сморід. 

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомили у Міндовкіллі, на Київщині рятувальники продовжують гасити осередки тління торфу, ситуація контрольована. 

За даними Головного управління ДСНС у Київській області, станом на 21:00 31 серпня було виявлено пожежу торфу на площі 0,1 га у с. Феневичі Іванківській ОТГ Вишгородського району. Пожежу ліквідовано о 18:30.

У с. Романків Обухівського району пожежу торфу о 18:35 ліквідовано на площі 0,005 га.

У с. Соснівка Вишгородського району пожежу торфу на площі 3 га локалізовано та ліквідовано на площі 0,25 га. Гасіння залишку пожежі торфу на площі 2,75 га рятувальники планували продовжити сьогодні зранку.

У с. Михайлівська-Рубежівка Бучанського району пожежу торфу на площі 0,1 га локалізовано та частково ліквідовано на площі 0,08 га.  Гасіння залишку пожежі торфу на площі 0,02 га рятувальники також планували продовжити сьогодні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У Міндовкіллі зауважили, що торф’яний дим вважається більш небезпечним для здоров’я, аніж деревний, оскільки при згорянні торфу виділяється багато сполук вуглецю, сірки та азоту.

Оскільки торф не горить, а тліє, під час пожежі виділяється велика кількість диму. Тривалий час він залишається на висоті до 2-5 метрів, на рівні дихання людини. 

У міністерстві нагадали, що у разі задимлення варто утриматися від прогулянок, менше перебувати на вулиці, а вікна в приміщеннях – тримати зачиненими.

Нагадаємо, за даними Держлісагентства, кількість лісових пожеж у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у Україні зросла у 2,3 рази, а площа –  у 77 разів. Разом з тим значно зросла кількість великих лісових пожеж.

Читайте: Основна причина цьогорічних великих лісових пожеж на Київщині це мінування лісових масивів, – Держлісагентство

Фото: ГУ ДСНС у Київській області.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4