На Київщині за добу виникло 30 пожеж через спалювання сміття та трави (фото)

На Київщині тепла погода принесла збільшення статистики загорянь в екосистемах регіону. Тільки за добу рятувальники ліквідували 30 пожеж на відкритих територіях загальною площею майже 8 гектарів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні  ГУ ДСНС в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, за добу, що минула, сталося 25 пожеж трав’яного настилу та 5 загорань сміття на відкритих територіях на загальній площі майже 8 га.

У ДСНС зауважили, що загальна причина виникнення таких пожеж у цей період  – людський фактор. Через спалювання сміття, минулорічного сухостою чи необережне поводження з вогнем виникають займання. А суха та вітряна погода сприяють миттєвому розповсюдженню. Такі пожежі вкрай важко гасити і вони часто набувають масштабних розмірів та можуть спричинити тяжкі й трагічні наслідки.

Громадянам нагадали, що відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність. Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Нагадаємо, вже у березні рятувальники почали бити на сполох через різке збільшення пожеж в екосистемах. Зокрема за добу, 5 березня, рятувальники виїзжали за викликами до Вишгородського, Білоцерківського, Броварського, Обухівського районів. Окрім того, у Бучанському районі бійці ДСНС 11 разів залучались на ліквідацію пожеж сухого трав’яного настилу.  5 квітня фахівці ДСНС виявили загорання торфу на території Ірпінської громади. Це перший в нинішньому році випадок загорання торфу в області.

Читайте: На Київщині ліквідували дві пожежі в екосистемах та перше у сезоні загорання торфу (фото, відео)

Фото: ДСНС в Київській області

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4