На Київщині знешкодили угруповання, яке влаштовувало розбійні напади на криптовалютників

На Київщині знешкодили угруповання, яке влаштовувало розбійні напади на криптовалютників

Поліція Київщини затримали учасників злочинної організації, жертвами яких ставали забезпечені родини, чия діяльність, зокрема, була пов’язана з криптовалютою. Керував бандою житель столиці, до неї входили мешканці різних регіонів, які діяли на територіях 6 областей України.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, у серпні 2023 року в Київській області зловмисники викрали водія родини, діяльність якої була пов’язана з криптовалютою. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Тоді чоловіки зупинили автомобіль і, погрожуючи зброєю та силою, намагалися дізнатися деталі життя потенційних потерпілих, схему домоволодіння, наявність систем безпеки в їхньому будинку і камер відеоспостереження”, – йдеться в дописі.

Правоохоронці встановили, що до організації входили мешканці різних регіонів віком від 23 до 40 років, які діяли на територіях 6 областей України. Керував бандою житель столиці, який планував вчинення злочину та залучив значну кількість поплічників, кожен з яких виконував свої функції. 

“Крім цього, ватажки здійснювали інструктажі нових учасників та визначали місця переховування знарядь злочину. Жертвами зловмисників ставали забезпечені родини”, – зазначили правоохоронці.

Організаторів та учасників злочинної організації затримали.Під час обшуків правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси, автівки, рації, засоби для глушіння сигналу та виявлення спецтехніки, десятки різних номерних знаків тощо.

За фактами створення, керівництва злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі у ній, розбою, незаконного позбавлення волі або викрадення людини, незаконного заволодіння транспортним засобом, вчинених у складі організованої групи, зловмисникам повідомлено про підозру (ч. 1 та 2 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 187; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 289 ККУ). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, кіберполіція викрила міжнародну злочинну організацію, яка виманювала гроші у європейців, пропонуючи їм інвестувати у криптовалюту. Для здійснення “інвестицій” шахраї пропонували потерпілим встановлювати спеціальне програмне забезпечення, яке надавало їм доступ до заощаджень жертв. 

Читайте: Нацполіція спільно з чеськими колегами затримала злодіїв, які ошукували іноземців на мільйони

Фото: ГУ Нацполіції в Київській області

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4