На Київському іподромі сьогодні, 8 жовтня, проходять випробування для коней рисистих порід

На Київському іподромі сьогодні, 8 жовтня, проходять випробування для коней рисистих порід

На Київському іподромі в неділю, 8 жовтня, відбудуться випробування коней рисистих порід. Проведуть п’ять заїздів, у яких візьмуть участь 17 рисаків. У змаганнях беруть участь різні породи коней: орловська рисиста, французька рисиста та помісні рисисті.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської ради з посиланням на КП “Київський іподром”.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Як зазначили в КП “Київський іподром”, випробування племінних коней рисистих порід проводять з метою виявлення їх робочої продуктивності. Основні показники робочої продуктивності рисаків – жвавість, кількість виграних перших місць, виграш традиційних призів, сума виграшу. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Проходять випробування різні рисисті породи коней: орловська рисиста, французька рисиста та помісні рисисті. Коней рисистих порід випробовують на жвавість у качалках і під сідлом на дистанції 1 600 метрів в один, два і три гіти, 2 400 метрів та 3 200 метрів. Для випробувань рисаків обладнується бігова доріжка шириною не менше 15 метрів і довжиною не коротше 1 000 метрів з фінішною прямою від 300 метрів і більше. Бігове коло розділене на 400-метрові відрізки, звані чвертями. Оскільки в Україні для рисаків класичною вважається дистанція 1 600 метри, в ній чотири чверті по 400 метрів. Якщо рисаки біжать на дистанцію 2 400 м, вона розділена на шість таких чвертей. Дистанція 3 200 м ділиться, відповідно, на вісім чвертей”, – розповіли в КП “Київський іподром”.


Захід відбудеться на Київському іподромі за адресою: метро “Іподром”, проспект Академіка Глушкова, 10, початок о 13:00. Вхід безоплатний.

Нагадаємо, відкриття бігового сезону на столичному іподромі відбулося 7 травня 2023 року. У перших шести заїздах взяли участь 34 рисаки французької рисистої породи. А 16 липня пройшли змагання коней рисистих порід за почесну нагороду “Дербі”.  У столиці традиція проведення перегонів бере свій початок з 1867 року та триває дотепер. Заїзди проходять кожної неділі. Так, 1 жовтня, провели п’ять заїздів, у яких змагалися 20 рисаків.


Читайте: У Київському зоопарку цими вихідними горила Тоні ласує печеним гарбузом з родзинками (фото, відео)


Фото: КП “Київський іподром”

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4