На Київщині під головуванням Руслана Кравченка провели засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

На Київщині під головуванням Руслана Кравченка провели засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

У Київській області провели регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід відбувся під головуванням начальника Київської ОВА Руслана Кравченка. На зустрічі розглянули питання енергонезалежності та енергетичної безпеки, підготовку до нового навчального року, відбудову, підтримку ветеранів, міжнародну співпрацю.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

“Конгрес – це ефективний  майданчик, який дозволяє областям, громадам, представникам уряду  та правоохоронних органів бути в постійному діалозі щодо найактуальніших питань. А також знайти оптимальні шляхи для вирішення тих чи інших питань”, – зауважив Руслан Кравченко.

На заході обговорили актуальні питання як для Київщини, так і для всієї країни:

Енергонезалежність та енергетична безпека

Київщина  акумулює всі можливості, щоб децентралізувати генерацію та збільшити кількість альтернативних джерел живлення. Залучається бізнес та міжнародні партнери до впровадження енергетичних проєктів, реалізовуються державні  інструменти підтримки.

“Готовність Київщини до нового опалювального сезону вже сягає 70%. Плануємо встановити 19 когенераційних установок в 6 громадах області, вже уклали 10 ЕСКО-договорів на проєкти з енергоефективності, встановлюємо сонячні електростанції”, – зазначив начальник КОВА.

Підготовка закладів освіти до нового навчального року

“Поставив завдання перед районами та громадами – 100% освітніх закладів мають працювати офлайн або в змішаному форматі. Для цього потрібно подбати про безпеку навчання. Це питання порушували не на одному засіданні Конгресів регіональних та місцевих влад”, – повідомив Руслан Кравченко.

В закладах освіти Київщини облаштовано 1285 укриттів, і ця робота триває. Перед урядовцями було порушено питання щодо виділення Київщині субвенції на облаштування нових укриттів.

Також на засіданні обговорили питання щодо відновлення пошкоджених внаслідок російської окупації шкіл та садочків, реформи шкільного харчування та нової якості освіти.

Відновлення Київщини

Руслан Кравченко підкреслив, що відновлення та повернення людей додому, а дітей в рідні школи та садки  – це пріоритетні завдання. Із пошкоджених майже 30 тисяч обʼєктів вже відновили понад 19,8 тис. 

“Робимо все, щоб відбудувати  якнайшвидше, якісно і прозоро. Порушили питання щодо законодавчих перепон у процесах відбудови”, – додав він.

Ветеранська політика та реабілітація

Київщина вже працює над комплексним соціальним захистом та різноманітними підходами до реінтеграції наших героїв до цивільного життя. 

“Реалізовуємо перший в Україні глобальний проєкт – зводимо на Київщині інклюзивний житловий комплекс для захисників. Стимулюємо створення робочих місць для ветеранів, організовуємо спеціальні ветеранські простори на базі 8 освітніх закладів регіону.”, – нагадав Руслан Кравченко.

Вже створені два Центри ветеранського розвитку на базі університетів області.

У рамках державного проєкту «Пліч – опліч: вільні та сильні» планується відкрити 4 Центри реінтеграції ветеранів в Броварах, Білій Церкві, Ірпені і Борисполі. Важлива складова – медична допомога та реабілітація.

Активізація міжнародної співпраці

Київщина активно налагоджує контакти та зміцнює партнерські відносини з організаціями та іноземними регіонами. 

“Це те, що дозволяє реалізовувати чимало спільних проєктів. Серед наших активних партнерів – Іль-де-Франс у Франції, Середньочеський край Чехії, штати Вашингтон та Юта у США. Також великий проєкт транспортного мастер-плану розробляємо із південнокорейськими партнерами”, – резюмував начальник Київської ОВА.

Нагадаємо, на Київщині триває активне будівництво інклюзивного житлового комплексу для воїнів-героїв, які внаслідок поранень отримали суттєві фізичні ушкодження. Наразі в комплексі 56 приватних будинків, площа кожного – 80 квадратних метрів.

Читайте: Руслан Кравченко: На Київщині вже укладено 10 ЕСКО-договорів із впровадження енергоефективних проєктів

Фото: Facebook Руслана Кравченка

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4