У притоці Десни виявили небезпечну речовину, що тече з території рф

У притоці Десни виявили небезпечну речовину, що тече з території рф

У притоці Десни, річці Сейм, виявлено небезпечну речовину, що стікає з рф. Мешканцям Броварського та Вишгородського районів, а також Вишгородської і Пірнівської територіальних громад заборонено купання та вилов риби в річці та її затоках. Водночас у КОВА зазначили, що перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області не виявлено.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Вишгородської міської ради та інформації КОВА.

У дописі, з посиланням на інформацію Вишгородського міського голови Олексія Момота, зазначено що 26 серпня 2024 року відбулось позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

“Відповідно до протоколу № 14, п. 2.5, 2.6, 2.7, було прийнято рішення заборонити купання та вилов риби в річці Десна та її затоках для мешканців Броварського та Вишгородського районів, а також Вишгородської та Пірнівської територіальних громад”, – йдеться у тексті.

Заборона пов’язана з тим що начебто “у воді річки Десна та її затоках виявлено отруйну речовину, що спускається по течії з російського кордону”.

Громадян попереджають: заборонено купатись, переплавлятись, рибалити в Десні та її затоках до отримання безпечних показників від екологів.

У Київській ОВА інформували, що Державна екологічна інспекція Столичного округу не виявила перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області. Вміст кисню також в межах норми. Фактів мору риби не виявлено.

“Напередодні було отримано інформацію від Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області щодо погіршення якісного стану води у річці Сейм, яка є лівою притокою річки Десна. Зокрема, йшлося про забруднення води, яка рухається за течією Сейму, а також щодо замору риби в ньому”, – пояснили в КОВА введення обмежень у регіоні.

Зауважимо, річка Десна бере свій початок в росії, в Смоленській області та Брянській області, і протікає через Чернігівську, Київську та Сумську області.

На Київщині у річці Десна виявили отруйну речовину, що тече з території рф

Нагадаємо, 26 серпня цього року через ранкову атаку росіян був обмежений проїзд дамбою Київської ГЕС у Вишгороді. Рух транспорту обіцяють оперативно відновити.

Читайте: “Укргідроенерго”: загрози прориву дамби на Київській ГЕС немає

Фото: wikipedia

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4