На Київщині запрацював реабілітаційний модуль для ветеранів: як записатись

На Київщині запрацював реабілітаційний модуль для ветеранів: як записатись

У місті Васильків Київської області запрацював новий реабілітаційний модуль для людей, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення – ветеранів, ветеранок, їхніх родин та цивільних. Це другий проєкт соціальної франшизи від БФ «Майнді», яка має на меті зробити реабілітаційні та психосоціальні послуги доступними для ветеранів та цивільних у невеликих ОТГ без потреби їхати в обласні центри.

Про це КВ стало відомо з пресрелізу організаторів.

Задля масштабування соціальної франшизи у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я у консорціум об’єдналися БФ «Майнді», Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, ГО «Безбар’єрність», Київська обласна військова адміністрація та учасники спільноти «Бізнес без бар’єрів» – Visa та Ощадбанк. Проєкт реалізовано у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

«Сьогодні питання реабілітації та відновлення здоров’я як ветеранів, так і цивільних, що постраждали від війни, є одним із пріоритетних викликів для нашої країни. Реабілітаційні послуги мають бути доступними для всіх, незалежно від місця проживання», — зазначив заступник Міністра охорони здоровʼя Олександр Порхун.

Мобільний реабілітаційний модуль – це сучасний, технологічний, безбар’єрний простір площею 72 м2, який передбачений для надання безкоштовних послуг із психосоціальної допомоги та фізичної реабілітації. Його оснащено усім необхідним реабілітаційним устаткуванням, а також WiFi-системою, телевізором для проведення онлайн-занять, кліматичним обладнанням та іншими необхідними технічними засобами.

На Київщині запрацював реабілітаційний модуль для ветеранів: як записатись

Формат соціальної франшизи також передбачає роботу мультидисциплінарної команди фахівців у кожному модулі, яка робить процес реабілітації максимально ефективним. До складу цієї команди входять кейс-менеджер, психолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, логопед, а також фахівці партнерських організацій, що надають інші соціальні послуги.

Окрім цього, соціальна франшиза містить повний пакет необхідних документів та алгоритми взаємодії між основними учасниками: громадою, державою і донорами. Це спрощує інтеграцію модулю в місцеву систему охорони здоров’я, пакетування НСЗУ та інші державні та місцеві сервіси. Такий підхід суттєво підсилює систему вторинної довготривалої реабілітації після основного періоду лікування в амбулаторному форматі.

На Київщині запрацював реабілітаційний модуль для ветеранів: як записатись

«Створення реабілітаційного центру для ветеранів у Василькові – це важливий крок у наш час. Допомога ветеранам, які повертаються до цивільного життя, – це наш спільний обов’язок. Дякуємо всім, хто долучається до цієї справи, адже такі центри – це не тільки реабілітація, а й адаптація до нових умов життя», – зазначила Васильківський міський голова Наталія Баласинович.

Наразі вже розроблено реабілітаційні кластери, які складаються з реабілітаційного модуля, модуля для тимчасового проживання ветеранів, пацієнтів та лікарів, а також модуля з реабілітаційним басейном. 

Щоб стати пацієнтом реабілітаційного модуля у Василькові, необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням.

Перший реабілітаційний модуль соціальної франшизи було відкрито у місті Овруч Житомирської області в січні 2024 року. У рамках масштабування франшизи реабілітаційний простір у Василькові вдосконалено на основі відгуків овруцьких фахівців і пацієнтів.

Довідка: Проєкт є частиною соціальної франшизи зі встановленням мобільного реабілітаційного модуля у м. Васильків Київської області, який реалізує БФ «Майнді» у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, ГО «Безбар’єрність» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Реалізація проєкту стала можливою завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар’єрів» компанії Visa й Ощадбанку, та за сприяння Київської обласної військової адміністрації.

Читайте: Руслан Кравченко розповів, як на Київщині реалізовується Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

Фото: організаторів

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4