На Покровському напрямку агресор підтримує високу інтенсивність штурмових дій, – Генштаб ЗСУ

На Покровському напрямку агресор підтримує високу інтенсивність штурмових дій, - Генштаб ЗСУ

Від початку доби 10 червня кількість бойових зіткнень зросла до 47. Найбільшу активність окупанти проявляють на Покровському напрямку. Сили оборони стримують ворожі атаки.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомлення Генштабу ЗСУ.

“Від артилерійських обстрілів з території російської федерації продовжує потерпати прикордоння Чернігівської та Сумської областей”, – йдеться у повідомленні.

З початку доби від підступних артударів терористів постраждали Покровка та Новодмитрівка – з напрямку  В’язовоє (рф), Старикове – зі сторони Козіно (рф) та Сохани – з Тьоткіно (рф). 

Також російський агресор зі своєї території продовжує бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині.   Так,  зі сторони Шебекіно (рф), ворог завдав два удари з використанням чотирьох КАБів по Вовчанську, ще чотири КАБи запустив по населеному пункту Тихе, по одному бомбовому удару зазнали Стариця та Липці.   В районі Вовчанська російські окупанти безуспішно намагалися провести штурмову дію.

Станом на 16:00:

  • На Куп’янському напрямку ворог атакує за підтримки авіації. По населеному пункту Синьківка російські терористи завдали удару шістнадцятьма НАРами. Від початку доби на цьому напрямку відбулося вже сім боєзіткнень. В районах Степової Новоселівки,  Піщаного та Берестового тривають бої.  
  • На Лиманському напрямку агресор сім разів атакував поблизу Торського, Тернів, Греківки  та Невського. В районі Серебрянського лісу триває бій. Там ворог завдав удару шістьма КАБами.  
  • На Сіверському напрямку російський агресор намагається потіснити наші  підрозділи із займаних позицій в районах Спірного, Івано-Дар’ївки та Верхньокам’янського. Одна атака українськими воїнами успішно відбита, дві – ще тривають.
  • На Краматорському напрямку українські військові відбили дві атаки окупантів в районах Кліщіївки та Андріївки.
  • На Покровському напрямку російський агресор підтримує високу інтенсивність штурмових дій.  Від початку доби окупанти  вже 15 разів намагалися покращити тактичне положення поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новопокровського, Карлівки та Яснобродівки. Шість  ворожих атак українські воїни успішно відбили, дев’ять – ще тривають.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вже дев’ять наступальних дії російських військ поблизу Парасковіївки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Ще одне боєзіткнення продовжуються. 

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Читайте: Окупанти обстрілюють Часів Яр термобаричними боєприпасами, – “Хортиця”

Нагадаємо, КВ продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ – https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4