На святкування Рош ха-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів, – Черкаська ОВА

На святкування Рош ха-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів, - Черкаська ОВА

На святкування Рош ха-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів, незважаючи на попередження з боку влади про неможливість гарантувати повну безпеку.

Про це, як стало відомо KВ, повідомило УНН з посиланням на голову Черкаської ОВА Ігоря Табуреця.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ми орієнтуємося, що умовно десять тисяч хасидів приїдуть. Така у нас орієнтовна ціна цьогорічного питання. Проте наразі ведуться превентивні заходи, які здійснюються нашим управлінням Національної поліції та іншими відповідними службами. В першу чергу – це СБУ та служби здоров’я задля того, щоб підготуватися і забезпечити у превентивному характері безпечність тих місць, де вони будуть перебувати”, – розповів Табурець.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Голова ОВА зазначив, що з єврейськими організаціями проводили конференції, на яких лунали попередження щодо небезпеки ракетних обстрілів.

За словами Табурця, регіональна влада  намагалася переконати не їхати на святкування Рош ха-Шана, проте це не дало результатів.

Нагадаємо, СБУ та Нацполіція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош ха-Шана. Це пов’язано із високою ймовірністю ракетних обстрілів і дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин і завдання шкоди міжнародному іміджу нашої країни. Також у липні ц.р. посольство України в Ізраїлі попередило, що через війну з росією Україна не зможе прийняти хасидів, які щороку приїжджають на святкування Рош га-Шана в Умань. 

Читайте: Через війну Україна не зможе прийняти паломників на святкування Рош га-Шана

Фото: Нацполіція

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4