На території Київщини можуть з’явитися ще чотири ландшафтних заказника

На території Київщини можуть з’явитися ще чотири ландшафтних заказника

Постійна комісія з питань екології, природокористування, водних ресурсів Київської обласної ради підтримала рішення створення нових ландшафтних заказників на території Київської області. Зокрема проекти рішень передбачають створення ландшафтного заказника місцевого значення “Ріка – Герой Ірпінь”, створення ландшафтного заказника місцевого значення “Тростинка” та створення заказника “Приірпіння” в структурі Смарагдової мережі (Бучанський район, Київська область, Білогородська ОТГ), а також створення ландшафтного заказника місцевого значення “Казковий яр” в Обухівському районі. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сторінці в Facebook депутата Київоблради від партії “ЄС”, адвоката Романа Титикало.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляє Роман Титикало, вчора, 16 березня, відбулось засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів Київської обласної ради, на яку були прийняті важливі рішення, зокрема: ініціативу стосовно розробки та забезпечення здійснення проекту  програми/заходів щодо порятунку річки Рось – петиція, яка на сайті президента набрали 25 тис голосів. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також Титикало зазначає, що депутати підтримали ініціативу створення ландшафтного заказника місцевого значення “Ріка – Герой Ірпінь”, створення ландшафтного заказника місцевого значення “Тростинка” та створення заказника “Приірпіння” в структурі Смарагдової мережі (Бучанський район, Київська область, Білогородська ОТГ), та попросили Департамент екології прискорити підготовку документів для передачі їх на сесію обласної ради.

Читайте: Активісти пропонують зробити 127 гектарів річки Ірпінь заказником


“Підтримали мешканців сіл Ходосівка та Лісники Обухівського району Київської області щодо розгляду проблемних питань, пов’язаних із забрудненням довкілля сіл, а саме: водних об’єктів та землі отруйними речовинами (типу фільтрат, як наслідок діяльності Полігону ТПВ № 5), звертаємось до Киівради з проханням закрити полігон та здійснити його рекультивацію”, – додає депутат. 

Крім того, депутати підтримали звернення мешканців села Велика Бугаївка (в межах Васильківської територіальної громади Обухівського району Київської області), які скаржаться на будівництво асфальтного заводу. 

“В тому числі схвалили мій проект рішення Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення “Казковий яр” площею 250 га. – який захистить унікальну місцевість. Буду наполягати на включенні даного проекту рішення до порядку денного найближчої сесії”, – підсумував Титикало. 

Нагадаємо, у Солом’янському районі оголосили ландшафтним заказником місцевого значення природну територію “Совська Пронька”. Прибоизна площа заказника складає 10,31 га.

Читайте: У Солом’янському районі природну територію оголошено ландшафтним заказником

Фото: Фейсбук сторінка Романа Титикала 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4