На Торецькому напрямку тривають бої поблизу Північного та Нью-Йорка, – Генштаб ЗСУ

На Торецькому напрямку тривають бої поблизу Північного та Нью-Йорка, - Генштаб ЗСУ

З початку доби 30 липня загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 74. Окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та здійснювати атаки на всіх напрямках сходу та півдня нашої країни, особливо активно – на Покровському напрямку. Сили оборони тримають рубежі та вживають необхідних заходів для недопущення просування ворога вглиб нашої території.

Про це КВ стало відомо з повідомлення Генштаба ЗСУ.

“Окупанти не припиняють застосовувати артилерію по території Чернігівської та Сумської областей. Під ворожими обстрілами були райони населених пунктів Рясне, Об’єднане, Михальчина Слобода”, – йдеться у повідомленні.

  • На Харківському напрямку сьогодні відбулося чотири бойових зіткнення. Наші війська стали на заваді трьом атакам росіян поблизу Вовчанська. Відбиття ще одного штурму ворога триває.
  • На Куп’янському напрямку ворог три рази намагався покращити тактичне положення в районах Новоосинового та Піщаного. На даний час триває дві атаки.
  • На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Макіївки, Невського, Верхньокам’янського, Переїзного, Виїмки та у Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 12 боєзіткнень, з яких шість тривають досі.
  • Продовжується бій в районі Часового Яру на Краматорському напрямку, де противник намагається просуватись на позиції українських захисників, одну атаку вже відбито.
  • На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації шість разів  атакував позиції наших військ. На цей час бої тривають поблизу Північного та Нью-Йорка. 
  • Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку. В районах Зеленого Поля, Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Лисичного, Тимофіївки та Яснобродівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 32 спроби штурму українських позицій.
  • На Курахівському напрямку триває одне боєзіткнення в районі Красногорівки. Дев’ять ворожих штурмів було відбито поблизу Парасковіївки та Костянтинівки.
  • На Времівському напрямку було наші воїни чотири штурмові дії противника в бік Великої Новосілки.
  • На Оріхівському напрямку одну атаку ворога успішно відбито нашими оборонцями. Загарбники активно застосовують авіацію по районах населених пунктів Омельник, Новоандріївка і Новоданилівка.

На решті напрямків ситуація без суттєвих змін.

Як зазначають аналітики, по самому Торецьку б’є ворожа артилерія та КАБи.

“Задача зрозуміла — нанести максимальні пошкодження забудові, щоб полегшити штурмові дії. Початок битва за Торецьк є питанням найближчого часу. На жаль, поки немає успішного рецепту як протистояти такій кількості піхоти без втрат позицій. Варто не забувати, що кацапи після окупації Залізного, можуть спробувати ударити в тил нашому угрупуванню у Нью-Йорку. Це не тільки погіршить умови для оборони селища, а й поставить під загрозу оточення сили, які перебувають східніше”, – йдеться у повідомленні.

На Торецькому напрямку тривають бої поблизу Північного та Нью-Йорка, - Генштаб ЗСУ

Читайте: Ексзаступнику міністра оборони України та його підлеглому повідомлено про підозру у привласненні понад мільярда гривень, – СБУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ – https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4