Наступного тижня “Охматдит” визначить компанію для відновлення лікарні 

Наступного тижня "Охматдит" визначить компанію для відновлення лікарні 

НДСЛ “Охматдит” наступного тижня планує визначити будівельну компанію, яка виконуватиме роботи з ліквідації наслідків ракетної атаки і відновлення лікарні. Від благодійників на рахунки дитячої лікарні надійшло вже близько 800 млн гривень.

Про це, як передає КВ, повідомило інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”.

“На початку наступного тижня “Отхматдит” вибере будівельну компанію, яка буде реалізовувати будівельні роботи з ліквідації наслідків ракетної атаки”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в п’ятницю.

Він додав, що клініка і МОЗ починають розробляти технічне завдання для проєктування нового корпусу, який буде побудований на місці повністю зруйнованого.

Ляшко повідомив, що на рахунки від благодійних фондів надійшло вже понад 800 млн гривень від партнерів. Кошти будуть спрямовані, зокрема, на будівництво нового корпусу на місці зруйнованого.

За попередніми оцінками, як зазначив очільник МОЗ, клініка потребуватиме заміни обладнання на суму близько 360-400 млн гривень. При цьому він підтвердив, що від компаній-виробників обладнання надходять запити щодо його постачання. Перелік обладнання визначить “Охматдит”.

Раніше КВ повідомила, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком оглянули пошкоджені корпуси та приміщення зруйнованої росіянами лікарні Охматдит. Внаслідок прямого ракетного влучання по Охматдиту зруйновано корпус токсикології, пошкоджені п’ять корпусів, зокрема хірургічний. Також частково пошкоджено єдину в країні онкогематологічну лабораторію.

Читайте: На першочергові роботи з відбудови “Охматдиту” уряд вже виділив 100 млн грн, – Шмигаль

Відновлювальні роботи в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» розпочалися уже наступного дня після російської терористичної атаки. Вже відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання.

Читайте: Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися – лікарня вже з електроенергією й водопостачанням

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Кагарлик
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Кагарлик
09:00 Протягом липня 2024 року у Кагарлику через публічні замовлення було укладено договорів на 10,5 млн гривень. Майже на половину цих грошей міський відділ…
Справи на мільярд: столичні правоохоронці всерйоз взялися за підрядника реконструкції Шулявського шляхопроводу
Справи на мільярд: столичні правоохоронці всерйоз взялися за підрядника реконструкції Шулявського шляхопроводу
09:00 Нацполіція розслідує чергову справу щодо можливих розкрадань бюджетних коштів при реконструкції Шулявського шляхопроводу. Правоохоронці попередньо встановили, що підрядник – ТОВ “Північно-український будівельний альянс”…
Реставрація замість забудови: столичні суди відновили охоронний статус броварні Шульца
Реставрація замість забудови: столичні суди відновили охоронний статус броварні Шульца
09:00 Суди фактично поставили крапку у справі щодо збереження будівель броварні Шульца XIX століття (просп. Голосіївський, 8) – нещодавно служителі Феміди відновили памяткоохоронний статус…
Banner
QlU7mDx4