Науковий технопарк Academ.City в Києві створять за концептом українсько-німецьких вчених

Науковий технопарк Academ.City в Києві створять за концептом українсько-німецьких вчених

Науково-технологічний парк “Academ.City”, який планують створити в столиці, буде побудований за найкращими зразками німецьких наукових парків – берлінських “Адлерсхоф” (на фото) та “Берлін-Бух”. Іноземні вчені поділились з українською делегацією досвідом розвитку та функціонування цих парків.

Про це KВ стало відомо з прес-релізу “Academ.City”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Відкритий інноваційний простір “Academ.City” за підтримки Міністерства освіти і науки Німеччини створює державна наукова установа “Київський академічний університет” НАН України у співпраці з технопарком “Berlin Adlershof” та університетом ім. Гумбольдта (м. Берлін).

Українська делегація, до складу якої входили і представники Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації (КМДА), ще на початку грудня відвідали Німеччину, де німецькі колеги продемонстрували модель управління науковим парком “Адлерсхоф”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Німецькі колеги поділилися досвідом створення та перебудови управляючої компанії, а також юридичними аспектами відносин між адміністрацією мерії м. Берлін та ТОВ Віста Менеджмент. Обговорювалися питання можливості перенесення такої управлінської конструкції при створенні наукового парку “Академ.Сіті” на базі наукових інститутів НАН України та аналогічних напрямків співпраці з КМДА”, – йдеться в повідомленні.

Делегація також відвідала ще один німецький науково-технологічний парк  – “Берлін-Бух”. Керівник парку Ульрих Шеллер провів екскурсію територією парку, та розповів, чим принципово відрізняється “Берлін-Бух” від “Адлерсхоф”, а також особливості управління та роль академічних інститутів в управлінні науковим парком “Берлін-Бух”. 

Як раніше писала KВ, у столиці створять науково-технологічний парк “Academ.City” – сучасний відкритий інноваційний простір. Меморандум про взаєморозуміння щодо створення парку підписали представники КМДА та Національної академії наук України.

“Об’єднання університетської та академічної науки з бізнес середовищем – це світовий досвід, який ми використовуємо в Києві. Ми хочемо створити інформаційні та інфраструктурні умови, щоб підсилити роль науки та наукоємних технологій у сталому розвитку міста. Це сприятиме створенню нових робочих місць, залученню іноземних та національних інвестицій, підвищенню конкурентоспроможності українських високотехнологічних продуктів”, – повідомили у КМДА.

Читайте: У столиці створять науковий технопарк “Academ.City”

Фото: FAZ

КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Banner
QlU7mDx4