Нові будинки після війни повинні проектуватися із укріпленим підземним паркінгом, – Кубраков

Нові будинки після війни повинні проектуватися із укріпленим підземним паркінгом, - Кубраков

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що вже ведеться робота над проектами післявоєнної відбудови. За його словами, є необхідність переосмислити проектування будівель.


Про це KВ стало відомо з публікації на офіційній сторінки Олександра Кубраков у Facebook.


Зазначається, що у міністерстві вже отримали завдання відновлювати постраждалі населені пункти і наразі ведеться робота у цьому напрямі. Міністр згадав й про обіцянку побудувати нову розв‘язку у Харкові і зазначив, що вона обов‘язково буде відбудована.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“У Харкові наразі зруйновано майже 1300 житлових багатоповерхових будинків, 70 шкіл, 54 садочки, 16 лікарень. Аналогічного масштабу руйнувань зазнали й інші міста у зоні бойових дій. Ми маємо точні дані щодо конкретних втрат — росія обов’язково платитиме для відбудови країни”,- заявив Кубраков.


Також, за словами міністра, досвід війни дає можливість переосмислити проектування будинків. Так, нові будівлі мають будуватись вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять у Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій. 


Ведуться роботи й у напрямку відновлення життєдіяльності населених пунктів. У Харкові вже налагоджено систему логістики для постачання гуманітарної допомоги. Наступним кроком стане  перебудова логістичних ланцюжків для бізнесу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


“Хочу запевнити, що на рівні держави розроблюються усі можливі варіанти компенсації, зниження податкового та бюрократичного навантаження для підприємців. Ми готові працювати детально з кожним окремим випадком, щоб міста оживали та працювали. Уже маємо і позитивні прецеденти — з наступного тижня запускаються у роботу великі металургійні заводи. З кожним днем, тижнем таких підприємств ставатиме більше”,- додав Кубраков.


Нагадаємо, як раніше писала KВ, Протягом останнього тижня мешканці столиці поступово повертаються у свої оселі, малий та середній бізнес відновлюють роботу. За тиждень понад 500 підприємців відновили свою діяльність у Києві.


Читайте: У МОН пояснили, які цьогоріч відбуватиметься вступ до вищих навчальних закладів


Фото: Олександр Кубраков 


КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4