Обшуки на столичних ТЕЦ проходять з дотриманням технологічної та інформаційної безпеки – ДБР

Обшуки на столичних ТЕЦ проходять з дотриманням технологічної та інформаційної безпеки - ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки в адміністративних будівлях столичних теплоелектроцентралей за фактом розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами. ДБР акцентує, що слідчі дії проводяться з суворим дотриманням рекомендацій служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів.


Про це KВ дізналася з повідомлення на сайті ДБР 27 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Обшуки відбуваються в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовими повноваженнями працівниками комунальних підприємств під час ремонту обладнання ТЕЦ. Зокрема, перевіряється інформація про виведення виділених на ремонт грошей на рахунки підприємства з ознаками фіктивності для подальшого переведення у готівку та привласнення”, – сказано в повідомленні.


У релізі ДБР також сказано, що перевіряється, серед іншого, інформація, за якою самі роботи, відповідно до укладених у 2022 році договорів, нібито фактично не виконувались. “Метою обшуку на ТЕЦ є вилучення документації про допуск на об’єкти працівників та техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерська документація з результатами виконання робіт. (…) Одночасно слідчі дії проводяться у підрядній організації, яка була виконавцем робіт”, – йдеться у релізі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться


Окремо в ДБР підкреслили, що у ході слідчих дій “відеозапис зовнішнього вигляду об’єктів критичної інфраструктури не здійснюється, сторонні особи у проведенні обшуків участі не беруть. Слідчі ДБР виконують всі встановлені законодавством вимоги щодо інформаційної безпеки та рекомендації служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів. Втручання в технологічний процес вироблення електроенергії та тепла не здійснюється. Слідчі працюють лише з документацією, яка зберігається в адміністративних приміщеннях та добровільно видається”.


Ця заввага є реакцією на закиди з боку КП “Київтеплоенерго”, які пролунали зранку, коли почалися обшуки. Комунальники через Офіційний портал київської влади тоді заявили, що обшуки ДБР створюють загрозу для технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла, а відеозйомка порушує безпекові норми, адже зараз енергетична інфраструктура є головною мішенню ворога.


Читайте: ДБР проводить обшуки на столичних ТЕЦ


Фото: ДБР


КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4