Обвинувачений у держзраді Медведчук мав у домогосподарстві залізничний вагон-ресторан

Обвинувачений у держзраді Медведчук мав у домогосподарстві залізничний вагон-ресторан

За рішенням Личаківського районного суду Львова заарештовано виявлене під час обшуку в будинку обвинуваченого у держзраді народного депутата Віктора Медведчука майно. Серед іншого: 279 картин, статуетки, посуд, залізничний вагон-ресторан (з меблями).

Про це KВ стало відомо з повідомлення згаданого суду, оприлюдненого на сайті 20 червня 2022 року. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Слідчий суддя задовольнив клопотання  Генерального прокурора та наклав арешт на майно підозрюваного Медведчука В.В., яке було виявлено у процесі проведення обшуку 07.06.2022 року у будинку та земельній ділянці, які належать йому на праві приватної власності.

Загалом арештовано 279 картин, 4 статуетки, 10 годинників, 5 чашок, 1 келих, 1 піднос, 2 вази, 1 графин, 2 підставки, 2 срібних підстаканник, 1 чайник, 31 коробка з елементами посуду, залізничний вагон-ресторан з меблями, предметами інтер’єру та посуду”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше цей суд продовжив термін тримання Медведчука під вартою до 9 серпня.

“Інтерфакс-Україна” нагадує, що обвинувальний акт стосовно Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей передано до суду 2 червня. Медведчука обвинувачують у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від “ОПЗЖ”, який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ чинили замах на розграбування національних цінностей, – ідеться про незаконний видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря в районі АР Крим.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, слідство зібрало значні докази провини Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбуванні національних цінностей, інші справи стосовно нього ще розслідують.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ухвалила рішення призупинити до рішення суду будь-яку діяльність на території країни низки партій, які мають зв’язки з російською федерацією, у т.ч. “ОПЗЖ”, ще в березні. 14 квітня ц.р. під час закритого пленарного засідання ВР було оголошено рішення про призупинення існування фракції “ОПЗЖ”. Після цього було створено депутатську групу “Платформа за життя та мир” на чолі з Юрієм Бойко – одним зі співголів політради забороненої партії, яка неформально складалася з представників “газовиків” на чолі з Бойко та Сергієм Льовочкіним, з одного боку, та відверто проросійських персонажів під орудою звинуваченого у зраді й затриманого українськими правоохоронцями Віктора Медведчука та Вадима Рабіновича, з іншого.

Як інформувала KВ, Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив політичну партію “Опозиційна платформа – За життя”. Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Це вже одинадцята партія, заборонена в судовому порядку. Рішення ВААС може бути оскаржене у Верховному Суді. 

Читайте: Суд заборонив парламентську партію “ОПЗЖ”

Фото: DW

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4