Один з улюблених підрядників Дарницької РДА за 217 млн гривень розпочинає капремонт садочку №799

Один з улюблених підрядників Дарницької РДА за 217 млн гривень розпочинає капремонт садочку №799

На столичних Позняках розпочинається масштабний капремонт будівлі дитсадку №799, який було створено як комунальний заклад п’ять років тому. За 217 млн гривень там серед іншого збираються виконати заходи з енергозбереження, замінити комунікації, встановити майже півсотні відеокамер та змонтувати у дворі нові ігрові комплекси. Замовлення без конкурсу віддали місцевому ТОВ “Будівельне підприємство “Еталон-Буд Плюс”, яке входить в пʼятірку улюблених підрядників Управління освіти Дарницької районної в Києві держадміністрації (РДА). Статутний фонд цієї компанії становить всього 500 гривень, а створена вона була найбільшим серійним засновником фірм в Україні.

Як стало відомо КВ з оголошення електронної системи ProZorro, 27 червня 2024 року Управління освіти Дарницької РДА уклало з ТОВ “Будівельне підприємство “Еталон-Буд Плюс” (*) договір на капремонт будівлі дошкільного навчального закладу № 799 по вул. Степана Олійника, 10. Ціна договору склала 217,03 млн гривень.

Згідно з договором, підрядник повинен буде виконати демонтажні та електромонтажні роботи, замінити вікна та двері, оновити покриття підлоги та стін, відремонтувати та утеплити покрівлю та фасад, облаштувати системи опалення, водопроводу, водопостачання, каналізації, пожежної сигналізації та вентиляції, змонтувати ліфт та 42 відеокамери, встановити устаткування кухні, пральні і сантехнічних приміщень. Крім цього, в перелік його робіт входить ремонт навісів, сходів та ганків, встановлення дитячих комплексів, пісочниць та металевої огорожі, а також облаштування майданчиків для сміттєзбірників.

Капремонт повинен бути виконаний до кінця 2025 року. В поточному році роботи планують профінансувати на 61,44 млн гривень, решту – наступного року.

ТОВ “БП “Еталон-Буд Плюс” підряд дістався без конкуренції, оскільки взяти у тендері бажаючих більше не було. 

Нагадаємо, комунальний заклад дошкільної освіти №799 на 14 груп було створено рішенням Київради від 6.12.2018 року №232/6283. Відкрили його в будівлі за адресою вул. Олійника, 10. Тоді в Київраді повідомляли, що раніше у цій будівлі був дитячий садочок, але 2000 року його було закрито, тому приміщення використовувалися школою №296 для розміщення початкових класів.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “БП “Еталон-Буд Плюс” зареєстровано в 2019 році в Києві. Розмір статутного капіталу – 500 гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновник – Юрій Слонь з ірпінською реєстрацією, директором значиться Володимир Деревʼяга.

До 2021 року співвласником компанії був Юрій Купінець, який до 2018 року декларував свої доходи як головний державний фінансовий інспектор Північного офісу Держаудитслужби. А його дружина – Олена Купінець – до 2021 року працювала головним державним ревізором ГУ Державної податкової служби у Києві.

На момент створення ТОВ “БП “Еталон-Буд Плюс” його засновником було ТОВ “Тайкун Ап”, яке входить до бізнес-групи Олександра Голубєва. Ця людина є власником ТОВ “Бухгалтерська компанія “Факторія”, а разом з Андрієм Голубєвим володіють Асоціацією “Правова Гільдія України”. Андрій Голубєв у 2020 році серед іншого був співвласником ТОВ “Будівельна група Кантрі Стайл”. Ця компанія входить до бізнес-групи екс-судді Господарського суду Івано-Франківської області Інесси Кавлак.

Зазначимо, що за даними Оpendatabot, ТОВ “Тайкун Ап” є найбільшим масовим засновником компаній в Україні – на його рахунку 532 компанії.

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “БП “Еталон-Буд Плюс” уклало 43 договори на понад 311 млн гривень. Найбільшим замовником є Управління освіти Дарницької РДА. ТОВ “БП “Еталон-Буд Плюс” входить в п’ятірку найбільших підрядників освітнього управління Дарницького району: договори вони почали підписувати з квітня минулого року і за цей час разом з нинішнім уклали вже 9 угод загальною ціною 273 млн гривень. До цього управління замовляло у компанії різноманітні роботи в закладах освіти району.

Управління освіти Дарницької РДА очолює Євгенія Списовська. Дарницькою РДА з 27 січня 2022 року тимчасового керує перший заступник голови цієї адміністрації Микола Калашник.

* ТОВ “Будівельне підприємство “Еталон-Буд Плюс” (код ЄДРПОУ: 42827806)

Фото: колаж КВ

Альона Момот

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4