Окупанти планують направити під Київ до тисячі бойовиків зі складу колишньої ПК “Вагнер” – Генштаб ЗСУ

Окупанти планують направити під Київ до тисячі бойовиків зі складу колишньої ПК “Вагнер” - Генштаб ЗСУ

Сьогодні, 8 березня, Збройні Сили України та засоби оборони продовжують відбивати атаки на Київ, ведеться оборона Чернігова та Миколаєва. З метою посилення угруповання військ на напрямку столиці окупанти планують перекинути до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії “Ліга” (колишня ПВК “Вагнер”).


Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ.


Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


На Східному напрямку угруповання Об’єднаних сил веде оборонну операцію у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційного району. Триває кругова оборона Маріуполя. На Північному та Західному напрямках продовжується ведення оборонної операції у Поліському, Волинському та Сіверському операційних районах”, – повідомили в пресслужбі.


Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


Також повідомляється, що угруповання сил і засобів оборони Києва продовжує відбиття наступу та стримування противника. Збройні Сили України продовжують оборону Чернігова, ведеться оборона Миколаєва та прилеглих населених пунктів.


За інформацією Генштабу, з метою посилення угруповання військ на напрямку Києва окупанти планують перекинути до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії “Ліга” (колишня ПВК “Вагнер”).


В пресслужбі також повідомили, що угруповання Повітряних сил ЗСУ здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та засобів повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття об’єктів критичної інфраструктури України та угруповань військ.

За наявною інформацією, з метою поповнення втрат противник здійснює приховану мобілізацію під виглядом навчальних зборів. Також з метою припинення відтоку особового складу військовим керівництвом ЗС РФ прийнято рішення про заборону розривання контрактів на проходження військової служби.

В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права окупанти продовжують утримувати цивільне населення в якості заручників, пошкоджують цивільні будинки, грабують місцевих жителів, здійснюють диверсії на об’єктах цивільної інфраструктури, розміщують озброєння і військову техніку в густонаселених кварталах населених пунктів, викрадають автомобільну техніку та ведуть бойові дії у цивільному одязі. 

Нагадаємо, в Київській області російський окупант продовжує накопичувати бойові сили та техніку і обстрілювати мирні населені пункти. В Макарові, Ірпені, Гостомелі, Бородянці та інших містах тривають бої.


Читайте: Мільйон доларів за літак РФ, – “Укроборонпром” пообіцяв нагороду за вкрадену чи трофейну техніку окупантів

Фото: KV

КиевVласть

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4