Останній заклик Фаріон за життя: геть неука Лісового з посади міністра освіти!

Останній заклик Фаріон за життя: геть неука Лісового з посади міністра освіти!

На урядовому сайті Кабміну 3 липня 2024 року з’явилась петиція з вимогою звільнити Оксена Лісового та його заступників з займаних посад через неефективне та непрофесійне керування Міністерством освіти і науки України (МОН). Ірина Фаріон за кілька годин до загибелі від кулі вбивці закликала закликала українців бути уважнішими та прискіпливими до нашої освіти та науки і підтримати петицію.

Петиція, як передає КВ, опублікована на сторінці електронних петицій сайту Кабінету міністрів України.

Мовознавиця, професорка Львівської політехніки, екснардепка Ірина Фаріон незадовго до загибелі від кулі вбивці закликала підтримати петицію.

Панство! Не забувайте підписувати петицію про відставку неука та плагіЯтора чиновника Лісового”, – написала пані Фаріон.

Петиція №41/006720-24еп “Про звільнення Оксена Лісового та його заступників з займаних посад через неефективне та непрофесійне керування Міністерством освіти і науки України” опублікована 3 липня 2024 року. Автор петиції – Ірина Байда.

У заяві Ірина Байда зазначає, що нинішнє керівництво МОН є абсолютно непрофесійним, некомпетентним в умовах війни. А також створює хаос і невизначеність в системі освіти та інших дотичних до неї галузей.

Автор акцентує увагу на кількох аспектах бездіяльності Оксена Лісового та його заступників. Перший аспект, це останній резонанс з питанням аспірантури. “Маючи усі необхідні інструменти в межах своїх повноважень (регулювання ліцензійного обсягу) і аналітичні можливості (відділи і департаменти МОН з десятками фахівців належного рівня і відповідною зарплатою з держбюджету) команда очільника МОН та його заступників не змогла передбачити та спланувати зростання кількості вступників в аспірантуру у 2024 році”, – пише автор петиції.

Другий згаданий аспект, це внесені зміни у правила вступу в 2024 році. Адже відповідно цьому, МОН фактично, заборонило денну форму навчання для контрактників, які вступають на аспірантуру. Тим самим забравши з бюджету України кошти на оплату бюджетної форми навчання, яку збільшено у понад два рази без погодження з фінансовими установами держави.

Ірина Байда вважає, що внаслідок таких несистемних та хаотичних дій державний бюджет матиме збитки в розмірі сотень мільйонів гривень.

Третій аргумент у петиції, це непрозорість у розподілі бюджетних місць між закладами вищої освіти.

Враховуючи це, автор та підписанти петиції вважають, що Міністерство освіти очолює академічно недоброчесна особа – Оксен Лісовий. Байда пише: “Після таких менеджерів освіта та наука в Україні існують не “завдяки”, а “всупереч”.

Як нагадують на сайті “Всі разом”, у березні 2023 року міністра Оксена Лісового піймали на плагіаті кандидатської дисертації з філософії, яку він захистив у 2012 році. Після цієї ситуації, він відмовився від ступеня кандидата наук.

Як писала КВ, у Львові 19 липня в лікарні померла професорка Львівської політехніки, екснардепка Ірина Фаріон. У мовознавицю стріляв невідомий, поліція кваліфікує напад як навмисне вбивство.

Читайте: Ірина Фаріон померла після збройного нападу у Львові

Фото: vsirazom

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Авточернетка
Не заради квартир: Нацполіція розслідує порушення при забудові земель НАН України у Києві
09:00 Головне слідче управління (ГСУ) Нацполіції вивчає особливості реалізації договорів від 22 листопада 2016 року щодо будівництва житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 42,…
Banner
QlU7mDx4