Папа Римський Франциск призвав до миру, тримаючи український прапор з Бучі

Папа Римський Франциск призвав до миру, тримаючи український прапор з Бучі

Папа Римський Франциск  показав український прапор, надісланий йому з Бучі і призвав закінчити війну в Україні.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні ІА “Рейтерс”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Папа Римський Франциск у середу засудив “різанину в Бучі” і поцілував український прапор, надісланий з міста, де зв’язані тіла, розстріляні з близької відстані, валялися на вулицях після відходу російських військ, а тіла видерли з маси. могила при церкві. Смерть у Бучі під Києвом викликала глобальний резонанс і обіцянки подальших санкцій проти Москви з боку Заходу”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Останні новини про війну в Україні замість того, щоб принести полегшення та надію, принесли нові звірства, як-от різанину в Бучі”, – сказав Франциск наприкінці своєї щотижневої аудієнції у залі Ватикану.

Франциск сказав, що потемнілий і заплямований прапор, на якому були написи та символи, йому привезли з Бучі у вівторок.

“Зупиніть цю війну! Нехай замовчить зброя! Припиніть сіяти смерть і руйнування”, – сказав він, засуджуючи жорстокість щодо мирного населення, беззахисних жінок і дітей.

За його словами, Кремль каже, що звинувачення російських військ у воєнних злочинах, страчуючи мирних жителів, у тому числі в Бучі, були “жахливою підробкою”, спрямованою на очорнення російської армії.

“Це з війни, саме з того загиблого міста, Бучі”, — сказав Франциск, поцілувавши його та піднісши перед багатотисячною публікою. Потім він попросив підійти до нього групу дітей-біженців війни, які прибули у вівторок з України.

“Ці діти повинні були втекти, щоб потрапити в безпечний край. Це плід війни. Не забуваймо їх і не забуваймо український народ”, – сказав він.

Говорячи на початку своєї аудієнції про період після Другої світової війни, Франциск сказав: “У війні в Україні ми спостерігаємо безсилля Організації Об’єднаних Націй”.

Нагадаємо, під час поїздки на Мальту на вихідних Франциск сказав, що розглядає поїздку до Києва, і негласно розкритикував президента Росії Володимира Путіна за вторгнення в Україну, заявивши, що “потентат” розпалює конфлікт націоналістичних інтересів. 

Нагадаємо також, що жителів столиці просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги, а одразу йти до найближчого укриття. Ворог продовжує обстрілювати Україну з території Білорусі, зберігається висока ймовірність нанесення ракетних ударів по елементах військової та цивільної інфраструктури.

Читайте: У Бучі рашисти намагалися спалити тіла 6 вбитих мирних мешканців, – прокуратура веде розслідування

Фото: Агентство “Рейтерс”

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4