Перемоги на олімпіадах залежать від розвитку масового спорту, – Палатний з “УДАРу”

Перемоги на олімпіадах залежать від розвитку масового спорту, – Палатний з “УДАРу”

Якщо створити умови для розвитку масового спорту, проблем зі здоров’ям нації і кількістю олімпійських чемпіонів не буде. 

Про це, як стало відомо KV, в інтерв’ю “Українським новинам” заявив Артур Палатний (на фото), керівник виконкому партії “УДАР Віталія Кличка”, голова комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму у ВР VII і VIII скликання.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Він переконаний, що потрібно вкладати кошти у оновлення спортивної інфраструктури. 

“Навіть якщо дитина хоче і може займатись, велика проблема в інфраструктурі – вона морально застаріла. Фактично, зараз готуються на радянському обладнанні, в старих приміщеннях. Але час не стоїть на місці. Тому потрібно шукати можливості і вкладати кошти в оновлення стадіонів, басейнів, спортзалів, тренувальних баз тощо. Якщо в країні вдасться створити умови для розвитку дійсно масового повсюдного спорту, то у нас не буде критичних проблем із здоров’ям нації і з кількістю олімпійських чемпіонів”, – зазначив Палатний.

За словами керівника виконкому “УДАРу”, спорту в Україні приділяють мало уваги та виділяють мало грошей.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Здоров’я українців і масовий спорт все ще не стали пріоритетами влади. Тут про недолугу державну політику як таку. Чого лишень вартує ліквідація і повторне створення міністерства спорту? Інше провальне рішення – щодо ДЮСШ. Ці школи є фундаментом олімпійської підготовки і майбутніх спортивних досягнень. Після передачі фінансування на місцевий рівень ця складова українського спорту просто тоне. Місцеві бюджети не тягнуть”, – заявив Палатний. 

Він розповів про додаткові джерела фінансування спорту – частина прибутків від грального бізнесу та меценатство.

“Закон про меценатство ухвалили, але без змін до Податкового і митного кодексів він недієздатний. Уявіть, скільки ми втрачаємо від того, що батьки талановитої дитини просто не можуть собі дозволити спорядження, змагання, необхідне харчування тощо. Ще одне джерело – гральний бізнес.  Це загальносвітова практика, коли певний відсоток прибутку від діяльності казино спрямовується цільовим способом на розвиток спорту. У США, Канаді та Нідерландах це роблять. Так само має бути у нас. Мінімум 20% прибутків має йти на розвиток спорту, медицину, соціальні потреби. Наша команда у VIII скликанні ВР працювала над концепцією легалізованого і жорстко контрольованого грального бізнесу, де все це було передбачено, зокрема – створення державою Фонду боротьби з лудоманією. Та, на жаль, через різні групи впливу прийняти її не вдалося”, – підсумував Палатний. 

Нагадаємо, у Токіо тривають літні Олімпійські Ігри-2020. Цього року Україна має найменшу збірну за весь час незалежності. За 7 днів Ігор українські спортсмени здобули 4 бронзових медалі.

Раніше Артур Палатний заявив, що причиною зменшення збірної є недофінансування спорту.

Фото: соцмережі 

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4