Перевірка аудиторів, підозра в порушеннях та завищені ціни: столичному ліцею “Універсум” замовили будівництво укриття

Перевірка аудиторів, підозра в порушеннях та завищені ціни: столичному ліцею “Універсум” замовили будівництво укриття

Київський ліцей “Універсум” по вулиці Політехнічна, 3-А до кінця року планують забезпечити укриттям за 41,3 млн гривень. У цю вартість входить постачання меблів (в тому числі трьох десятків двоярусних ліжок), кулерів, мікрохвильовки, наборів харчування, посуду та медикаментів. Підрядником обрали столичне ТОВ “Побудова”, відхиливши пропозицію конкурента, який був готовий збудувати укриття майже на 5 млн гривень дешевше.

Як КВ стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, в червні 2024 року Управління освіти Шевченківської районної в Києві держадміністрації уклало з ТОВ “Побудова” (*) договір на будівництво споруди подвійного призначення з захисними властивостями протирадіаційного укриття ліцею “Універсум” по вул. Політехнічна, 3-А. Ціна договору склала 41,3 млн гривень.

За умовами договору, до 25 грудня 2024 року підрядник серед іншого повинен підготувати територію до будівництва, звести каркас та стіни укриття, виконати опоряджувальні роботи, провести комунікації, облаштувати пожежну сигналізацію, встановити огорожу, виконати роботи з благоустрою. А також – поставити дизельний генератор, близько 300 стільців, 32 дворівневих ліжок (в тому числі матраси, подушки, ковдри, постільну білизну), 32 столів, 3 кулери для води, мікрохвильову піч, електричний чайник, по 316 наборів продуктів харчування та комплектів одноразового посуду, 50 наборів медикаментів, сміттєві баки, серед яких 5 герметичних по 3,1 тис. за одиницю.

Варто зазначити, що початкова ціна договору складала 61,37 млн гривень. Проте в день укладення договору його умови змінили – знизили вартість робіт більше ніж на 20 млн гривень з урахуванням фактичного обсягу видатків замовника.

За підряд, крім ТОВ “Побудова”, змагалися ще дві компанії – ТОВ “ЗЖ Київ” і ТОВ “Київська домобудівна компанія”. Останнє готове було виконати будівництво на 4,88 млн гривень дешевше, однак його тендерну пропозицію відхилили через невідповідність тендерних вимог.

20 червня 2024 року Державна аудитслужба почала перевірку вказаної закупівлі через виявлені ознаки порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Раніше КВ повідомляла, що за даними “Наших грошей”, у кошторисі будівництва укриття ліцею “Універсум” прописали вдвічі завищені ціни на доставку бетону, а також на кабелі і генератор.

Читайте: Для укриття в ліцеї київської політехніки додали вдвічі дорожчу доставку бетону, кабелі та генератор

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Побудова” зареєстровано в 2018 році у Києві. Статутний капітал – 50 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновник та кінцевий бенефіціар – Олена Білоконь, директор – Андрій Істомін.

Згідно з даними Clarity Project, за результатами публічних закупівель ТОВ “Побудова” підписало 4 договори на суму 80,5 млн гривень. Найбільший замовник – ПАТ “НЕК “Укренерго” та Управління освіти Шевченківської РДА з нинішнім договором.

Управлінням освіти Шевченківської РДА керує Євгенія Ярова. Шевченківську РДА тимчасово очолює Олександр Поповцев. Координує роботу райдержадміністрації  заступник голови КМДА Владислав Андронов.

* ТОВ “Побудова” (код ЄДРПОУ: 41967780)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачав Київ
09:00 Загальна вартість замовлень столичних розпорядників бюджетних коштів в червні 2024 року сягла майже 5 млрд гривень – це ледь не вдвічі більше, ніж…
Столична прокуратура судиться за землю під житловими комплексами Андрія Вавриша
Столична прокуратура судиться за землю під житловими комплексами Андрія Вавриша
09:00 Київська міська прокуратура наразі в судовому порядку намагається “відібрати” у Національної академії внутрішніх справ (НАВС) 29,9 га землі на 22 км  Дарницького шосе…
“Розпил” на 25 млн гривень: БЕБ і Офіс Генпрокурора розслідують як у 2021-2023 роках “Київпастранс” купував шини
“Розпил” на 25 млн гривень: БЕБ і Офіс Генпрокурора розслідують як у 2021-2023 роках “Київпастранс” купував шини
09:00 Бюро економічної безпеки (БЕБ) спільно з Офісом Генпрокурора розслідують справу щодо можливих розкрадань посадовцями КП “Київпастранс” бюджетних коштів при закупівлі пневматичних шин. Наразі…
Banner
QlU7mDx4