Петиція не підвищувати тариф на воду КП “Ірпіньводоканал” набрала необхідні 300 голосів

Петиція не підвищувати тариф на воду КП “Ірпіньводоканал” набрала необхідні 300 голосів

В Ірпінській громаді не вщухає скандал довкола можливого питання підвищення тарифів КП “Ірпіньводоканал”. Зрештою на місцевій платформі демократії зареєстрували петицію про необхідність проведення повного аудиту роботи місцевого водоканалу та недопущення підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення. До завершення збору підписів залишилося 68 днів, але вона вже набрала понад 300 необхідних голосів. Тепер її повинні розглянути на найближчому сесійному засіданні Ірпінської міської ради.

Про це КВ дізналася із петиції “Не підвищувати тариф на воду КП “Ірпіньводоканал” до повного аудиту підприємства”, опублікованої 5 серпня на платформі місцевої демократії “DIM.Місцеві петиції”.

“Наразі вперше за останнє десятиліття раніше успішне та прибуткове комунальне підприємство “Ірпіньводоканал” стало збитковим, а ситуація з його господарською діяльністю стала критичною. Спочатку ірпінське КП втратило всі обєкти у Бучі та Ворзелі і десятки мільйонів гривень доходу від абонентів Бучанської громади. Далі Ірпінь залишили майже тиждень без води. Потім “Київводоканал” виставив “Ірпіньводоканалу” судову претензію на 20 млн грн. Депутати не затвердили звіт “Ірпіньводоканалу” з вимогами дати детальну інформацію про борги та про причини такої безвідповідальності”, – йдеться у петиції. 

Автором петиції, яка набрала необхідну кількість голосів, є голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк. Тепер її повинні розглянути на найближчому сесійному засіданні Ірпінської міської ради.

Петиція не підвищувати тариф на воду КП “Ірпіньводоканал” набрала необхідні 300 голосів

 

Крім того, петиція містить низку вимог. Зокрема, у ній вимагають не підвищувати тариф на водопостачання та водовідведення КП “Ірпіньводоканал” до повного аудиту КП. А також зобовʼязати КП оприлюднити всі фінансові звіти, штатні розписи та надати інформацію про працівників та умови оплати праці і створити спеціальну контрольну комісію з-поміж депутатів від усіх фракцій міськради та представників ОСББ. А ще – створити Наглядову раду КП, яка контролюватиме використання коштів та звітуватиме перед громадою.

Також невідкладною умовою в петиції вказано відсторонення директора КП Артура Загодіренка через некомпетентність до завершення вивчення всієї кадрової та фінансово-господарської діяльності КП спеціальною контрольною комісією з числа депутатів від усіх фракцій Ірпінської міськради та представників ОСББ.

Нагадаємо, як раніше повідомляла КВ, НКРЕКП позбавив усіх ліцензій у Бучанській громаді КП “Ірпіньводоканал” – єдиним надавачем водних послуг на території Бучі та Ворзеля стало КП “Бучасервіс”. Усі попередні договори з “Ірпіньводоканалом” втратили чинність. Місцеві депутати переконані, що наслідки такого рішення можуть стати великою втратою для бюджету Ірпінської громади. Наразі депутати вимагають від міського голови Ірпеня Олександра Маркушина провести службове розслідування із залученням представників усіх фракцій, а на час розслідування – відсторонити директора КП “Ірпіньводоканал” Артура Загодіренка.   

Читайте: Ірпінські депутати вимагають від мера Маркушина відсторонити від роботи керівництво КП “Ірпіньводоканал”

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява від ПрАТ “Київводоканал” про стягнення з КП понад 20,5 млн гривень заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення за останні два роки. Міськрада звернулася до “Київводоканалу” з проханням реструктуризувати борг і відкликати позов, обіцяючи виплатити заборгованість до кінця року. 

Читайте: “Київводоканал” вимагає понад 20,5 млн гривень боргу з КП “Ірпіньводоканал” через суд

На сесійному засіданні 42 позачергової сесії Ірпінської міської ради міськрада звернулася з проханням про реструктуризацію боргу, але міський голова не надав конкретних рішень щодо цієї ситуації. Борг продовжує зростати, як і високі зарплати деяких працівників виконкому. Депутати планують зібратися знову для, за їх словами, “напрацювання правомірної та справедливої структури виконкому і розв’язання зарплатного питання”.

Читайте: Борг перед “Київводоканалом” росте щомісяця, як і захмарні зарплати для “особливих”, – секретар Ірпеня Макєєва

Згодом в Ірпені знову виник скандал довкола фінансової прозорості роботи КП “Ірпіньводоканал” та можливого питання підвищення тарифів.

Читайте:  Фінансова прозорість роботи КП “Ірпіньводоканал” під питанням, – Карплюк

Зрештою ірпінчан закликали долучитися до підписання петиції про необхідність проведення повного аудиту роботи місцевого водоканалу.

Читайте: Мешканців Ірпеня закликають підписати петицію про аудит “Ірпіньводоканалу”

Фото: uplan.org.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

 

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4