Під час допиту окупант зізнався у вбивстві мирного жителя у Бучі (фото)

Під час допиту окупант зізнався у вбивстві мирного жителя у Бучі (фото)

У результаті слідчих дій Службою безпеки України викрито ще одного російського військового на вбивстві мирного жителя Київщини під час тимчасової окупації регіону. 

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, на початку березня цього року російській військовий спільно з іншими військовослужбовцями зс рф з автомата розстріляв легковий автомобіль на трасі поблизу селища Здвижівка Бучанського району. В результаті обстрілу водій авто загинув на місці.

Щоб приховати злочин, рашист спільно зі співслужбовцями закопали тіло вбитого у лісі.

У вересні зловмисник був затриманий українськими військовими під час бойового зіткнення на Херсонському напрямку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що співробітники СБУ під час допиту та інших слідчих дій встановили і довели причетність затриманого до вчинення злочину і отримали від нього інформацію про місцезнаходження загиблого. Наразі тіло ексгумовано і передано на судово-медичну експертизу.

Встановлено, що вбивцею є контрактник одного з підрозділів 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії зс рф. За даними слідства, у 2019 році він брав активну участь у бойових діях на території Сирії.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну зловмисник входив до складу окупаційного угруповання, яке намагалось захопити Київщину.

Крім того, у ході досудового розслідування співробітники СБУ отримали додаткову інформацію про численні злочини учасників цього підрозділу рф. Серед зібраних матеріалів – факти ворожих обстрілів по житлових будинках місцевих жителів, їх пограбування та вбивств.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили полоненому окупанту про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно біля Варшавської траси неподалік селища Ворзель на Київщині були знайдені останки двох людейу цивільному одягу. Ймовірно, це тіла ще двох жертв російських окупантів.

Читайте: Біля Ворзелю на Київщині знайшли останки ще двох жертв російських окупантів

Фото: пресслужба СБУ.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4