Пів року проєкту «Зроблено в Україні»: Руслан Кравченко розповів про результати Київщини

Пів року проєкту «Зроблено в Україні»: Руслан Кравченко розповів про результати Київщини

Пів року тому за ініціативи Президента України Володимира Зеленського в Україні стартував проєкт “Зроблено в Україні”. Начальник Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко розповів про результати реалізації проєкту у Київській області.

Про це КВ стало відомо з допису начальника КОВА Руслана Кравченко на сторінці в соцмережі Facebook.

“В умовах війни важливо підтримувати виробництво та продаж саме свого – українського. Адже все це про розвиток нашої економіки, збереження робочих місць, сплату податків, конкурентоздатність, прогрес та інновації попри війну. Врешті решт – це про нашу національну безпеку”, – зазначив Руслан Кравченко.

Він розповів, що майже щодня спілкується з підприємцями Київщини і впевнений, що нам є чим пишатися.

За його словами на цей час на Київщині вже реалізували:

  • В місті  Обухів відкрили перший на Київщині офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні». Триває робота щодо розширення мережі офісів.

Підприємці там можуть отримати інформацію, консультації та допомогу в оформленні документів, написанні бізнес-планів, подачі документів на гранти та інші програми підтримки малого і мікробізнесу.

  • 25 підприємців вже отримали індивідуальні консультації щодо програм підтримки малого та мікробізнесу
  • 2 підприємці  – допомогу з написанні бізнес-плану та готують заявки на грант на розширення бізнесу.
  • В рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» спільно з Фондом розвитку підприємництва запровадили додаткове відшкодування частини відсотків до рівня 0% річних суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва. Цього року 133 таких субʼєкти за інвестиційними договорами вже отримали 8,3 млн грн компенсації кредитної ставки.
  • З початку дії урядової програми єРобота 56 підприємств переробної галузі Київщини отримали гранти на розвиток бізнесу на суму майже 287,5 млн грн.
  • З початку року погоджено 53 заяви щодо надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу.  Загальна сума майже 24,9 млн грн. Буде створено 101 нове робоче місце
  • В рамках програми «Власна справа» з початку року прийнято 466 позитивних рішень на видачу мікрогрантів. Їх загальна сума майже 109,9 млн грн. Це дозволить створити 877 нових робочих місць у переробній промисловості, освіті, організації харчування.
  • З початку 2024 в Київській області видано 28 кредитів на придбання житла за програмою єОселя.
  • Активно розвиваються індустріальні парки. На Київщині зареєстровано 12 індустріальних парків.

Вже працюють індустріальні  парки  «Біла Церква», «Фастіндастрі», інші – розбудовуються та залучають інвесторів. Крім того, парк «Пачворк: Біла Церква» не включено до Реєстру індустріальних парків, але він працює за їх принципом. Реалізовується ідея створення Кластеру індустріальних парків Київщини.

  • Для збільшення експорту продукції підприємств Київщини підписали меморандум з  Експортно-кредитним агентством
  • Презентували органам місцевого самоврядування каталог «Українська техніка для громад». Він включає 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах з 14 областей України. 8 підприємств розташовані у  Київській області.

“Купуй українське! Підтримуй виробників України! Підтримуй виробників Київщини!” – закликав Руслан Кравченко

Читайте: Руслан Кравченко: На Київщині запровадять проєкт супроводу реінтеграції ветеранів в професійному та соціальному розвитку

Фото: Руслан Кравченко в Facebook

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4