“Плесо” обрало підрядника для відновлення озера Синє

"Плесо" обрало підрядника для відновлення озера Синє

Сьогодні, 9 вересня, комунальне підприємство «Плесо» завершило процес тендерного відбору підрядної організації та підписало договір на виконання робіт з відновлення озера Синє. Тендер відбувся з шостої спроби.

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє КМДА з посиланням на КП «Плесо».

«Найближчим часом підрядна організація разом із нашими спеціалістами розробить і представить громаді проєкт виконання робіт. За його результатами обговорять основні алгоритми подальших дій, що виконуватимуться під час відновлення озера», –йдеться у повідомленні.

Захзначається, що основні роботи включатимуть розчистку водойми, очищення від мулу дна озера, влаштування з’єднувальних проток. Він підкреслив, що першим етапом виконають роботи з ревіталізації водойми, а саме розчистку та відновлення озера, що дасть змогу повернути життя водойми.

Актуальна інформація про хід виконання робіт та вся додаткові дані опублікують на сайті підприємства та офіційних сторінках КП «Плесо» в соціальних мережах.

Комунальне підприємство нагадує, що попередні спроби визначення підрядника через процедуру відкритих торгів, які проводилися п’ять разів, не дали результату через різні причини. Зокрема, це сталося через невідповідність поданих документів і перевищення бюджетних лімітів пропозиціями учасників.

Читайте: Чергова спроба: КП “Плесо” оголосило новий тендер на роботи з відновлення озера Синє

Зазначимо, КП “Плесо” засновано Київрадою у 1995 році. З 26 квітня 2021 підприємством керує Вячеслав Савицький. Підприємство підпорядковане Управлінню екології та природних ресурсів КМДА, яким з 11 січня 2021 року керує Олександр Возний.

Нагадаємо, 7 серпня КП “Київводоканал” повідомило, що буде здійснювати скид чистої артезіанської води в озеро Синє під час промивки резервуарів чистої води на насосній водопровідній станції “Виноградар-1”, яка виконується згідно з річним графіком. До відновлення озера роботи не мають відношення.

Читайте: У Києві у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду (графік робіт)

Як інформувала КВ, це не перша спроба КП “Плесо” знайти підрядника на розчистку озера. Так, 25 червня 2024 року підприємство вчергове оголосило тендер на розчистку озера Синє. Вартість питання складала 96,35 млн гривень. Це був вже третій тендер по озеру тільки в цьому році. Перший відмінили, через “відсутність учасників”, другий скасовано за листом Київського територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ). На думку аналітиків БЕБ, переможець тендеру не відповідає кваліфікаційним вимогам та повідомив про себе недостовірні дані.

Читайте: БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4