Погрози журналісту Ніколову: прокуратура розпочала кримінальне провадження

Погрози журналісту Ніколову: прокуратура розпочала кримінальне провадження

У Києві правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом перешкоджання роботі журналіста. Кримінальне провадження відкрили після повідомлення про протиправні дії групи невстановлених осіб біля квартири кореспондента у Дарницькому районі. Наразі поліцейські проводять заходи по встановленню фігурантів, причетних до переслідування репортера.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“… група осіб прибула до багатоквартирного будинку в Дарницькому районі, в якому проживає спецкореспондент одного з видань. Перебуваючи на міжквартирному ходовому майданчику біля квартири журналіста, вони вчиняли протиправні дії”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення причетних осіб.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Кріт мого, за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України).

У прокуратурі зауважили, що “вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років”.

Нагадаємо, у неділю, 14 січня, невідомі зловмисники намагалися вломитися у квартиру редактора і співзасновника видання “Наші гроші” Юрія Ніколова. Але, за словами Ніколова, оскільки його самого у той момент не було вдома, своїми діями вони лише налякали мати журналіста. Через деякий час зловмисники випустили на одному з російськомовних Телеграм-каналів допис про цю “подію”. Згодом поліція почала перевірку факту погроз журналісту.


Читайте: Невідомі намагалися залякати та вломитися у помешкання редактора видання “Наші гроші” Юрія Ніколова


Фото: НВ


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4