Поліція проводить у Департаменті економіки та інвестицій КМДА слідчі дії у справі про загибель людини на атракціоні

Поліція проводить у Департаменті економіки та інвестицій КМДА слідчі дії у справі про загибель людини на атракціоні

У Департаменті економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації (КМДА) співробітники Національної поліції України  проводять невідкладні слідчі дії – вилучення оригіналів документів, пов’язаних з проведенням інвестиційного конкурсу з облаштування  атракціону  «Канатна переправа через річку Дніпро від Арки дружби народів до Труханового острова».

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Як розповіли у КМДА, Департаменту економіки та інвестицій КМДА, організатору конкурсу із залучення інвестора до реалізації проєкту,  було доручено укласти договір з переможцем інвестиційного конкурсу та замовником реалізації проєкту. 

За умовами укладеного інвестиційного договору переможець конкурсу – інвестор – був зобов’язаний забезпечити розробку проєктної або іншої передбаченої законодавством документації, а також отримати у встановленому порядку передбачені законодавством України документи, необхідні для облаштування та експлуатації атракціону канатної переправи.

Зазначається, що департамент сприяє слідчим діям у розслідуванні загибелі людини на атракціоні-канатній переправі та надає затребувані документи в межах процесуальних норм.

Раніше в КМДА назвали маніпуляціями публічні заяви Київської міської прокуратури про нібито відповідальність міської влади за трагічний випадок на атракціоні.

Як стверджують в КМДА, Київська міська прокуратура у 2021 році через суд не намагалася скасувати роботу самого атракціону, а лише оскаржувала результати інвестиційного конкурсу стосовно компанії-переможця та відповідне розпорядження КМДА від 11.01.2021 року.

“Сам атракціон на той момент ще не існував як такий. Рішенням Господарського суду м. Києва від 02.12.2021, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.2022 та Верховного суду від 14.09.2022, у задоволенні позову органів прокуратури було відмовлено. Рішення суду в цій справі врахувало наявність з боку учасника конкурсу необхідних дозвільних документів, що стосуються його діяльності”, -йдеться у заяві КМДА.

Також в столичній держадміністрації вважають некоректною заяву органів прокуратури щодо проектної документації: її нібито мав розробити переможець конкурсу, і на її основі отримати відповідні дозвільні документи в профільних державних органах та відомствах, як це встановлено чинним законодавством. В КМДА вважають, що саме в частині дотримання цих вимог і правил має ретельно розібратися слідство.

Раніше КВ повідомляла, що прокуратурою розпочато розслідування за фактом загибелі людини на атракціоні.

В офіційній заяві Київської міської прокуратури зазначалось, що органи прокуратури нібито ще в 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону. 

У прокуратурі нагадали, що тоді суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

Читайте: Обрив троса атракціону над Дніпром: за уточненими даними шукають хлопця, прокуратура відкрила провадження

Нагадаємо, в неділю, 21 липня обірвався трос канатної дороги через Дніпро. Рятувальникам тільки сьогодні зранку вдалось знайти тіло хлопця, який впав з атракціону через обрив канату. 

Читайте: Рятувальники знайшли та доставили на берег тіло хлопця, який вчора впав з атракціону біля Пішохідного мосту

Фото: Поліція Києва

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4