Польські фермери планують поновити блокування по напрямку пункту пропуску “Угринів-Долгобичув”

Завтра, 2 квітня, польські фермери планують поновити блокування по напрямку пункту пропуску “Угринів-Долгобичув”, де в четвер вони тимчасово припинили свої дії на період Великодніх свят. Зараз тут рух відбувається вільний в обох напрямках. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення Укрінформу з посиланням на речника Держприкордонслужби Андрія Демченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Станом на сьогодні блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску “Ягодин” та “Рава-Руська”. Через “Ягодин” та “Рава-Руська” польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України”, – сказав Демченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Станом на ранок 1 квітня, на двох заблокованих напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває 500 вантажівок, по 250 навпроти кожного з них. Легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Речник нагадав, що раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівок по пунктах пропуску “Краківець”, “Шегині” та “Устилуг”, тут зараз відбувається інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд.

Черги на території Польщі ще зберігаються на напрямку “Краківця” – 950 вантажівок, “Шегині” – 600. Однак при тій інтенсивності руху, що є зараз, водіям не доводиться тижнями стояти в чергах.

Читайте: У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимістично, – ЗМІ

Як повідомляла KВ, 20 лютого, Президент України розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною та закликав до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За словами президента, події на кордоні “не можна сприймати як щось нормальне чи буденне”.

Читайте: Ситуація не в зерні, а в політиці, – Зеленський про кризу на кордоні з Польщею 

21 лютого, Президент України Володимир Зеленський доручив уряду  України до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, щоб вирішити питання блокування. Він також запросив приїхати на кордон керівника польського уряду Дональда Туска, а Президента Польщі Анджея Дуду – підтримати цей діалог. Про це Президент заявив у своєму терміновому відеозверненні.

Читайте: Зеленський запропонував Дуді та Туску зустрітися на кордоні 24 лютого

Своєю чергою поляки запропонували підготовиться належним чином та провести зустріч урядів України і Польщі 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв’язати економічні проблеми.

Читайте: Блокування польсько-українського кордону не має виправдання, – МЗС

Фото: Дзеркало тижня

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4