Помер народний артист Віталій Білоножко

Помер народний артист Віталій Білоножко

Сьогодні, 9 січня 2024 року спочив український співак, засновник і організатор Міжнародного фестивалю родинної творчості “Мелодія двох сердець”, народний артист України Віталій Білоножко. У червні минулого року йому виповнилося 70 років.

Про це KВ дізналася з повідомлення Буринської міськради Сумської області (Віталій Білоножко звідти родом).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Сьогодні пішов у засвіти наш земляк, неперевершений співець Мелодії двох сердець – ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ БІЛОНОЖКО… (…) Ще влітку ми віншували Віталія Васильовича із осяйним ювілеєм, у спогадах разом поринали у світ його слобідського дитинства, бажали ґараздів, запрошували на гостини до Буринського краю, раділи його вітанням земляків… Віталій Білоножко завжди був  жаданим гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів”, – сказано в повідомленні.

Спочилий митець відомий такими, зокрема, піснями як “Україно мати”, “Боже, дай Україні волю!”, “Давайте разом заспіваєм, браття”, “Чарівнице”, “Щоб ти щасливою була”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Віталій Васильович Білоножко народився 11 червня 1953 року в сели Слобода (Буринський район Сумщини). Закінчив Київську національну консерваторію імені П. І. Чайковського. Водночас працював солістом Київського театру естради на Подолі. Від 1981 року працював солістом Держтелерадіо України. Брав участь у Днях культури України в 25 країнах світу, зокрема у США, Канаді, Китаї, Великій Британії, Франції, Угорщині, Німеччині, Польщі, Чехословаччині, Японії, Сомалі та всіх республіках колишнього СРСР. Народний артист України від 1995 року. Засновник і організатор періодичного Міжнародного фестивалю родинної творчості “Мелодія двох сердець”. Концертував разом зі своєю дружиною Світланою, колишньою солісткою оперети та ексдикторкою УТ-1.

Колега Білоножка по пісенному мистецтву Павло Зібров так прокоментував звістку про смерть друга: “Доля подарувала мені дружбу з родиною Білоножків ще в середині 80х років. Скільки міст, країн і континентів ми обʼїздили з Віталіком з концертами, як часто подорожували з гастролями в одному купе. Він був дуже добрим, уважним та надійним другом, а також гарним чоловіком, батьком та дідусем. Він був професіоналом від Бога, в репертуарі якого була й опера, світові шлягери, класика, українські народні та естрадні пісні”.

“Не віриться, що його оксамитовий бас, тембр якого не можливо сплутати з іншими голосами ми більше, нажаль, не почуємо наживо”, – запостив на Фейсбуці Зібров.

Читайте: Помер багаторічний директор Львівської національної опери Тадей Едер

Фото: Facebook, Міжнародний фестиваль “Мелодія двох сердець”

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4