Понад 150 містобудівних умов на об’єкти відбудови в Ірпені можуть визнати нікчемними, – ЗМІ

Понад 150 містобудівних умов на об'єкти відбудови в Ірпені можуть визнати нікчемними, - ЗМІ

В Ірпені розслідують правомірність видачі 150 містобудівних умов відділом архітектури та містобудування, створено відповідну комісію. В місцевих ЗМІ побоюються, що якщо буде доведено, що містобудівні умови, видані екс-головним архітектором Ірпеня Михайлом Сапоном, визнають нікчемними, це поставить під сумнів містобудівну документацію на обєкти відбудови, проекти за підтримки міжнародних донорів, президентські програми та програми відбудови UNICEF, НЕФКО тощо.

22 серпня радник Ірпінського міського голови Валерій Степанюк на своєму каналі в телеграм повідомив: “Розпорядженням Ірпінського міського голови створено комісію для проведення службового розслідування за фактом виявленого порушення вимог законодавства посадовими особам. Мова йде про екс начальника відділу архітектури та містобудування Михайла Сапона. У період з 05.12.2022 року по 25.04.2024 року в єдиній державній електронній системі у сфері будівництва було створено та видано 150 містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва забудови земельних ділянок, які підписані особисто Сапоном М.М., екс начальником відділу архітектури та містобудування. Хоча  він перебував на військовій службі і не мав на це права відповідно до розпорядження Ірпінського міського голови від 31.10.2022 року №209-о «Про увільнення Сапона М.М. від роботи на час проходження військової служби у зв’язку з мобілізацією».

Понад 150 містобудівних умов на об'єкти відбудови в Ірпені можуть визнати нікчемними, - ЗМІ

Місцеві ЗМІ також додають, що згідно із цією інформацією, під сумнів може потрапити відбудова Романівського мосту в Ірпені, будівництво в рамках ініціативи UNITED24; реконструкція приватного масиву по вулиці Багірова (за Президентською програмою) та реконструкція багатоповерхівок по вулиці Северинівська. 

“Адже цю документацію підписував Михайло Сапон, а радник мера стверджує, що він не мав на це права. Позиції свого радника суперечать листи самого мера Ірпеня Олександра Маркушина, який розписував робочу документацію на Михайла Сапона. Бо, якщо Сапон проходив службу в ЗСУ і не міг підписувати ці документи,” — додає видання “Київщина 24”.

Понад 150 містобудівних умов на об'єкти відбудови в Ірпені можуть визнати нікчемними, - ЗМІ

Нагадаємо, упродовж лютого 2024 року Департамент містобудування та архітектури Київщини замовив проєктні роботи для капремонтів десяти пошкоджених московитами багатоквартирних будинків Ірпеня. Обійдуться ці проєкти майже у 14 млн гривень, а триватиме їх розробка до кінця 2024 року. Серед підрядників є цікаві особистості. Однак наявність “цікавих” підрядників – не єдина проблема даних закупівель. Досвід замовлення проєктно-кошторисної документації через цей департамент минулого року не дуже позитивний. Тоді такі документи замовили для капремонтів шести багатоповерхівок, але у жодній з них роботи досі не розпочаті. Крім цього експерти вказують, що аномально низька кошторисна прибутковість, яка закладена в минулорічні проєкти капремонтів, ставить під сумнів можливість обрання спроможного підрядника для подальших робіт. Але у профільному департаменті обладміністрації це заперечують та запевняють: розроблена документація пройшла експертизу сертифікованими фахівцями, тобто одержала позитивний висновок.

Читайте: Відновлення багатоповерхівок Ірпеня йде повільно: розбираємо причини

Фото: соцмережі, Mykyivregion 

КиївВлада

Вероніка Злацька

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4