Посадовець ДП “Північна пуща” хотів “заробити” на фіктивній вирубці радіаційного лісу

Посадовець ДП "Північна пуща" хотів “заробити” на фіктивній вирубці радіаційного лісу

Посадовець ДП «Північна пуща» у змові зі своїм керівником уклав із приватною фірмою договори на вирубку та вивезення радіаційного лісу з зони відчуження – попри те, що це раніше було зроблено іншою фірмою. За серію службових злочинів чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це КВ дізналася з повідомлення поліції Києва.

“Поліцейські встановили, що директор та заступник (…) у спільній змові уклали договори з  приватною фірмою на виконання робіт з вирубки та вивезення радіаційного лісу з зони відчуження, попри те, що роботи були зроблені раніше іншою фірмою. Прибуток за «виконані роботи» керівництво підприємства замовника запропонувало поділити взамін на фіктивні документи від фірми підрядника”, – сказано в релізі правоохоронців.

Заступнику директора підприємства слідчі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 191 (замах на заволодіння чужого майна) та за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Директору держустанови було повідомлено про підозру раніше та наразі обвинувальний акт розглядається в суді.

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте: У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень

Фото: Національна поліція

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4