Пошкоджений російською ракетою будинок на Сальського відновлять коштом міського бюджету, – КМДА

Пошкоджений російською ракетою будинок на Сальського відновлять коштом міського бюджету, - КМДА

Будинок на вул. Володимира Сальського, 19, що був пошкоджений внаслідок російської атаки на столицю 8 липня, відновлять коштом міського бюджету. 

Про це, як стало відомо КВ, йдеться у повідомленні КМДА. 

«Уже завершене інструментальне обстеження будинку, в якому внаслідок російського обстрілу загинули 13 людей, із них – 5 дітей. Готовий звіт про технічний стан будівлі передали комунальному підприємству «Житлоінвестбуд-УКБ», яке відновлюватиме пошкоджену багатоповерхівку. Маючи результати цього звіту, підприємство вже може починати проєктування, відбудову зруйнованої частини та капітальний ремонт частини будинку», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розпорядженням КМВА від 14 серпня цей будинок уже включений до переліку об’єктів, які відновлюватимуть за рахунок коштів міського бюджету. Замовником робіт визначено КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

Мешканцям, які потребують тимчасове житло на час відновлювальних робіт, надається необхідна допомога. Так, 30 людей, а саме 10 родин, погодились на тимчасове житло та вже заселені у квартири на вул. Михайла Максимовича. 

Ці помешкання обліковуються на балансі КП «Фінансова компанія «Житло-інвест».

Власники квартир, що не зазнали пошкоджень будівельних конструкцій, можуть отримати компенсації за державною програмою «єВідновлення»  – до 350 тис. грн на проведення ремонту. Нормативи щодо сум компенсації встановлює уряд.

До речі, днями знімальна група КВ застала заступника голови КМДА В’ячеслава Непопа прямо на майданчику. Говорити з журналістами видання посадовець відмовився.

Про те, чим живуть і на що очікують мешканці постраждалого будинку дивіться в сюжеті КВ

Як писала КВ, внаслідок ворожого обстрілу загинули 34 людини, серед них 5 дітей, постраждали 121 особа, у тому числі 10 діточок. У місті пошкоджень і руйнувань зазнали 129 будівель, було ліквідовано 11 пожеж.

Читайте: Ракетна атака на Київ 8 липня: загинули 34 людини, серед них 5 дітей

Фото: КМДА

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4