Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом знесення історичної будівлі у центрі Києва

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом знесення історичної будівлі у центрі Києва

Правоохоронці встановлюють обставини знесення історичної будівлі  XIX століття у центрі Києва, на вулиці Олександра Кониського. Поліцейські вилучили будівельну техніку, відкрито кримінальне провадження. У КМДА заявили, що знесення будівлі, відомої як “садиба Зеленських”, відбулося несанкціоновано.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Києві.

“Вчора ввечері (19 липня – КВ) до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на вулиці Олександра Кониського невідомі особи за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що поліцейські встановили місцезнаходження техніки  та вилучили її, вирішується питання щодо її арешту.

Слідчі Шевченківського управління поліції розслідують кримінальне провадження, розпочате за  ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України.

У КМДА також відреагували на знесення Садиби Зеленських та заявили, що воно відбулося несанкціоновано.

За словами директорки Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марини Соловйової, два дні тому Громадська організація «Спадщина Київ» подала до Департаменту охорони культурної спадщини пакет доопрацьованої облікової документації щодо присвоєння будівлі на вул. Олександра Кониського, 22 статусу пам’ятки. 

“Цей крок є частиною підписаного раніше з Департаментом плану дій щодо реалізації петиції №12870 «Зберегти історичну садибу Зеленських», яка була підтримана міським головою. Департамент вимагає від правоохоронних органів належного реагування та притягнення винних до відповідальності”, – наголосила Соловйова.

Нагадаємо, 19 липня в Києві знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття на вулиці Кониського, відому як “садиба Зеленського”. На цьому місці планується зведення  ЖК “Тургенєф” забудовники якого входять до кола інтересів Миколи Негрича та Михайла Голиці.

Читайте: У Києві під зведення ЖК “Тургєнєф” знесли історичну будівлю XIX століття

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Авточернетка
Не заради квартир: Нацполіція розслідує порушення при забудові земель НАН України у Києві
09:00 Головне слідче управління (ГСУ) Нацполіції вивчає особливості реалізації договорів від 22 листопада 2016 року щодо будівництва житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 42,…
Banner
QlU7mDx4