Правоохоронці затримала чоловіка, який за завданням фсб підпалив військові авто у Києві та ще двох містах України

Правоохоронці затримала чоловіка, який за завданням фсб підпалив військові авто у Києві та ще двох містах України

Поліція Києва спільно з СБУ затримали чоловіка, який підпалював військові автівки на території України. Фітнес-тренер з Одещини співпрацював з фсб і за гроші палив службові авто Сил безпеки і оборони у Києві, Дніпрі та Одесі. Викрили фігуранта після вчинення підпалу авто з символікою ЗСУ у Дарницькому районі столиці.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Києві та інформації Київською міської прокуратури.

Зазначається, що викрили зловмисника оперативники поліції Києва спільно з працівниками СБУ. 

“На минулому тижні поліцейські отримали повідомлення про те, що на одній з вулиць Дарницького району горить мультівен Volkswagen, яким користувався  військовий. Пожежу загасили, а під час огляду місця події поліцейські виявили докази, які вказували на те, що автомобіль підпалили”, – повідомили у поліції Києва.

Правоохоронці опрацювали камери у будинках навколо місця події та згодом встановили особу підозрюваного, який виявився 32-річним фітнес-тренером з Одещини.

Як повідомили в прокуратурі, встановлено що 29 липня 2024 року чоловік приїхав до столиці та орендував подобово квартиру на масиві Осокорки. У цьому ж районі він придбав легкозаймисту речовину, одягнув на себе темний одяг та о 3 годині ночі пішов у двір сусіднього будинку, де підпалив автомобіль зі знаками належності до ЗСУ. Чоловік зняв це на відео, яке потім надіслав замовнику.

“Як з’ясувалося, затриманий підтримував тісні контакти з представниками ворожих спецслужб. Від них він отримав вказівки та інструкції щодо вибору потенційної цілі та після погодження підпалював авто за допомогою легкозаймистої речовини. За виконане “замовлення” отримував  грошову винагороду”, – зауважили у дописі поліції.

Затримали фігуранта на Одещині, куди він повернувся після вчинення злочину. Перевіряється причетність чоловіка до підпалу шести військових автомобілів на території країни.  

За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога “цікавили” військові позашляховики, пікапи та мультівени. Діяв поплічник фсб у Києві, Дніпрі та Одесі.

“Гастролеру” повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ та Нацполіція затримали поплічників рф, які підпалювали військові та волонтерські авто на Київщині. Обох зловмисників затримали “по гарячих слідах”. Знищенням автотранспорту українських захисників займалися 25-річний житель Черкащини та його 20-річна співмешканка, які шукали в інтернеті швидкого заробітку.

Читайте: У Києві затримали диверсантів, які спалили авто військового та залізничну релейну шафу (відео)

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4