Правоохоронці затримали киянина, який підірвав гранату у Дніпровському районі столиці

Правоохоронці затримали киянина, який підірвав гранату у Дніпровському районі столиці

Правоохоронці встановили особу та затримали киянина, який 16 липня підірвав гранату у Дніпровському районі столиці. Вибухом було пошкоджено автомобіль та вікна на двох поверхах багатоповерхівки, обійшлось без постраждалих. Також затримали чоловіка, який надав боєприпас, за скоєне фігурантам загрожує від 2 до 7 років  позбавлення волі.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Києві.

Згідно з повідомленням, 16 липня близько першої ночі надійшло повідомлення про те, що в одному з дворів Дніпровського району стався вибух.

Оперативний черговий скерував  за вказаною адресою слідчо- оперативну групу поліції, вибухотехніків та кінолога зі службовою собакою. На місці події правоохоронці з’ясували, що вибух стався внаслідок підриву бойової гранати. 

Вибухом було пошкоджено припаркований автомобіль та вікна на першому та другому поверсі багатоповерхівки. З людей ніхто не постраждав.

Порушника затримали, ним виявився 26-річний місцевий мешканець. Поліцейські з’ясували, що зловмисник взяв гранату у 36-річного знайомого та підірвав її. За місцем проживання товариша правоохоронці провели обшук, де вилучили гранатометні постріли “ВОГ” та набої різного калібру. Чоловіка також затримали.

Розпочато кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження з бойовими припасами). Слідчі Дніпровського управління поліції  готують затриманим повідомлення про підозру та будуть клопотати перед судом про те, щоб фігуранти на час слідства перебували під вартою.

Згідно з санкцією статей фігурантам загрожує від 2 до 7 років  позбавлення волі.

Нагадаємо, на Троєщині у ніч на 29 червня пролунав вибух в одному з кварталів району, внаслідок чого було пошкоджено 11 автомобілів. На щастя, обійшлось без постраждалих. Поліцейські встановили особу підривника гранати, під час обшуку в його квартирі знайшли ще 5 гранат та близько 40 набоїв різного калібру, 

Читайте: На смітнику по вулиці Олени Теліги киянин знайшов гранати

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
09:00 Київ продовжує працювати над забезпеченням навчальних закладів укриттями, але не завжди заявлені плани співвідносяться із наявним фінансуванням. Нещодавно освітнє управління Шевченківського району столиці…
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
17:10 У неділю 25 серпня на Васильківщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів, що отримали суттєві поранення “Квіт калини”. 45 сімей отримали…
Banner
QlU7mDx4