Президент змінив начальника Гостомельської СВА після медіаскандалу зі зловживаннями при відбудові селища

Президент змінив начальника Гостомельської СВА після медіаскандалу зі зловживаннями при відбудові селища

Президент України Володимир Зеленський розпорядився призначити новим начальником Гостомельської селищної військової адміністрації (СВА) Сергія Смаля, звільнивши попередника Смаля – Сергія Борисюка. Ця кадрова перестановка відбулася на тлі оприлюдненого днями журналістського розслідування про зловживання гостомельськими посадовцями при відбудові постраждалого від російської окупації селища. 

Про нове призначення KВ стало відомо з розпорядження №101/2023-рп, яке Президент Володимир Зеленський підписав 8 червня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Призначити СМАЛЯ Сергія Валентиновича начальником Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області”, – сказано в президентському розпорядженні.

За даними з відкритих джерел, Сергій Смаль – полковник, заступник начальника Центрального науково-дослідного інституту (військовослужбовець ЗСУ з частини А0202).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Попереднім розпорядженням (№100/2023-рп) Зеленський звільнив з посади начальника Гостомельської СВА Сергія Борисюка, який очолював адміністрацію з липня минулого року.

Зазначимо, днями журналісти-розслідувачі оприлюднили матеріал про те, як гостомельські посадовці віддали мільйони гривень на відбудову фейковим підприємцям. Згідно розслідування, Гостомельська СВА перерахувала мільйони гривень підставним ФОПам та компаніям, які нібито займалися відбудовою селища після російської окупації і бойових дій. Серед них – мешканець тимчасово окупованого Донецьку, пенсіонерка з Миколаєва та біглий священник з Рівненщини. Загалом же журналісти звернули увагу на щонайменше одинадцять підозрілих ФОПів та фірм. 

Як інформувала KВ, наприкінці травня Президент Зеленський розпорядився призначити головою Обухівської районної державної адміністрації (РДА) Миколу Кравчука, який до цього займав посаду в.о. директора КП “Київблагоустрій”, а головою Фастівської РДА – Владислава Литвина, який до цього очолював Департамент економічного розвитку та торгівлі Київської облдержадміністрації (КОДА).

Читайте: Кравчук, Литвин, Кулеба: що відомо про нових очільників Обухівщини і Фастівщини

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4