Протягом минулої доби зафіксовано 189 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби зафіксовано 189 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Розпочалась дев’ятсот сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 189 бойових зіткнень. Вчора окупанти завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах двох ракетних ударів із застосуванням чотирьох ракет, а також 75 авіаударів, зокрема, скинув 118 КАБів. Крім цього, здійснив більше 4600 обстрілів, з них 109 – із реактивних систем залпового вогню.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ, агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Ободи, Іскривщина, Графське, Річки, Вовчанськ, Приколотне, Першотравневе, Червоний, Став Греківка, Новоєгорівка, Григорівка, Дружба, Клебан Бик, Костянтинівка, Яблунівка, Воздвиженка, Селідове, Привільне, Богоявленка, Урожайне, Новоандріївка, Кам’янське, Новоукраїнка, Запоріжжя, Зеленівка, Херсон, Бургунка, Садове та Антонівка.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, один удар по засобу ППО та два – по ракетних і артилерійських системах.

Також у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію по напрямках:

На Харківському напрямку відбулося три ворожих атаки в районах населених пунктів Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 10 штурмів противником наших позицій біля Петропавлівки, Синьківки, Колісниківки, Глушківки, Стельмахівки та у напрямку Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля прикладав у районах Греківки та Новолюбівки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували вісім разів біля Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив десять атак неподалік Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дій у бік населених пунктів Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Гродівки, Костянтинівки та Селідового. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього. Також цей населений пункт піддався авіаудару керованими авіабомбами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак біля Цукуриного, Гірника, Максимільянівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив вісім штурмів наших позицій неподалік Вугледару та Водяного.

На Оріхівському напрямку окупанти п’ять разів намагалися просунутися на позиції українського війська поблизу Роботиного та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською та Чернігівською областями противник з території РФ активно застосовує керовані авіабомби та ударні БПЛА по районах українських населених пунктів, здійснює артилерійські обстріли. Також російські КАБи вибухають і на території Курської області рф, де триває операція наших військ. За наявною інформацією, за добу ворог завдав 15 авіаційних ударів, використавши при цьому 26 керованих авіабомб.

Читайте: Нічна атака на Київ: уламками пошкоджено понад 20 авто та газову трубу в будинку на Печерську

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES. Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Читайте: 100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх підрозділів фахівців: зв’язківців, інженерів, медиків, водіїв

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
09:00 Київрада затвердила міську цільову програму відновлення та розвитку сфери туризму столиці на 2025-2027 роки. На виконання відповідних заходів міська влада планує витратити з…
Banner
QlU7mDx4