Пункт захоронення радіоактивних відходів на Київщині готують до реконструкції

Пункт захоронення радіоактивних відходів на Київщині готують до реконструкції

ДСП “Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами” планує реконструкцію пункту захоронення радіоактивних відходів (ПЗРВ) “Буряківка” у зоні відчуження на Київщині. Наразі оголошено тендер з пошуку розробника проектної документації на роботи.  На послугу виділено понад 4 млн гривень, отримати пакет документів планують до літа 2025 року.

Про це, як передає КВ, йдеться в оголошенні у електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно з оголошенням, на аукціоні 5 серпня ДСП “Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами” має намір визначити розробника проектної документації та її експертизи по об’єкту: “Реконструкція комплексу інженерно технічних засобів системи фізичного захисту ПЗРВ “Буряківка” у зоні відчуження Київської області”.

У тендерній документації, в завданні на проектування, зазначено що об’єкт знаходиться на півночі Київської області, на межиріччі річок Прип’ять і Уж, на відстані 13 км від Чорнобильської АЕС. Реконструкція передбачає будівництво інженерно-технічних засобів фізичного захисту об’єкта. Роботи ведуться за рахунок бюджетних коштів.

Очікувана вартість закупівлі- 4 млн 086 тис. 146 гривень, строк виконання 30 червня 2025 року.

Довідково: пункт захоронення радіоактивних відходів «Буряківка» було спроектовано та побудовано в рамках подолання наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Сховище передбачено для захоронення низько та середньоактивних короткоіснуючих радіоактивних відходів. В сховищах ПЗРВ “Буряківка” захоронені радіоактивні відходи у вигляді ґрунту, будівельних відходів, бетону, металу, елементів залізобетонних та металевих конструкцій. Конструктивно ПЗРВ являє собою комплекс приповерхневих сховищ траншейного типу, які вкриваються екрануючими шарами, що запобігають потраплянню радіонуклідів у навколишнє середовище.

Що купували у Києві протягом минулого тижня дивіться у відео КВ:

Нагадаємо, ДСП “Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами” виділяє 8,6 млн гривень на придбання причіпного підйомника до кінця серпня та дорожньої комбінованої машини до кінця грудня.

Читайте: В Чорнобилі за 6,8 млн гривень проведуть монолітні роботи в сховищі радіоактивних відходів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4