Рада дозволила військовослужбовцям на час війни користуватись автівками з правим кермом

Рада дозволила військовослужбовцям на час війни користуватись автівками з правим кермом

Верховна Рада (ВР) прийняла в цілому законопроект, що дозволяє військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма. Їздити на таких автівках, отриманих військовими частинами як благодійна чи міждержавна допомога, військові зможуть під час виконання службових обов’язків. 

Про це KВ стало відомо за підсумками засідання ВР 28 червня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За даними в картці законопроекту №9238 “Про внесення змін до статті 29 Закону України “Про дорожній рух” щодо надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма”, документ підтримали в цілому 279 народних депутатів.

Згідно проекту закону, згадана в його назві стаття закону доповнюється таким абзацом: “У період дії воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування дозволяється участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма, які були отримані військовими частинами Збройних Сил України та інших військових формувань утворених відповідно до законів України як благодійна допомога, міжнародна технічна допомога, або за міждержавними угодами на інших умовах, та керування якими здійснюється військовослужбовцями під час виконання ними своїх службових обов’язків”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться

Автори законопроекту пояснюють, що ЗСУ отримують різного роду вживані авто з-за кордону, які використовуються для потреб захисників. При цьому, з Великобританії, наприклад, поступають “правосторонні” автівки, і щоб їх можна було легально застосовувати в Україні й потрібні законодавчі зміни.

Як інформувала KВ, на засіданні 28 червня Рада також прийняла законопроект, що встановлює доплати військовим залежно від рівня залученості у бойові дії. 

Доплати розраховуватимуться на умовах та в порядку, встановлених Кабінетом міністрів. 

Крім цього, проголосований документ збільшує термін щорічних відпусток для захисників та захисниць України, а також забороняє відправляти на фронт не підготовлених належним чином бійців.

Читайте: ВР прийняла законопроект про доплати військовим та про відпустки для них

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4